Férfi kézilabda

Kibékült Iváncsik Tamás és Mocsai Lajos

A világbajnok Spanyolország elleni barátságos mérkőzésen visszatérhet a magyar válogatottba Iváncsik Gergő, Gulyás Péter és Iváncsik Tamás is.

Iváncsik Gergő a számára nem túl sikeres januári világbajnokság után mondta le bizonytalan ideig szereplését a nemzeti csapatban, míg Gulyás Péter a tavaly nyári olimpia ideje alatt került ki a válogatott keretéből.

"Egyik játékos sem azt mondta annak idején, hogy nem kíván többet a válogatottban szerepelni, hanem úgy nyilatkoztak, hogy a szereplésüket átmenetileg szünetelni szeretnék. Ennek az időszaknak vége, és csak örülni tudok annak, hogy mostantól ismét számíthatok rájuk. Egy nagyon motivált és bizonyítani igyekvő Iváncsik Gergőre és Gulyás Péterre, de az is jó hír, hogy a maga és a családja biztos jövőjét garantáló szerződések megkötése után Iváncsik Tamás is újra a válogatott rendelkezésére állhat” – nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Iváncsik Tamás azután mondta le a válogatott szereplést, miután Mocsai Lajos nem nevezte őt a londoni keretbe, mondván az Eb-n elszenvedett sérülése miatt nem tudta teljes mértékben utolérni magát. A játékost a döntés akkoriban meglehetősen rosszul érintette, több fórumon is kritizálta a kapitányt, de a jelek szerint a harag elszállt, és ismét a nemzeti csapat szereplése került előtérbe.

Az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott november 2-án Debrecenben látja vendégül a januárban világbajnoki címet szerző spanyol csapatot. Mocsai Lajos örömtelinek nevezte, hogy a világ közvetlen élvonalába tartozó gárdával mérkőzhet meg együttese. "Két évig nem mehettek hosszabb szabadságra a válogatott játékosaim, és ez idő alatt 108 napon át együtt dolgoztunk az olimpiai sikerért, a világbajnoki szereplésünkért, majd az Európa-bajnoki részvételünk kiharcolásáért. Óriási teher nehezedett mindenkire, és a nyomás alól most hosszabb időre mentesíteni kellett azokat, akikre hamarosan a bizonyítások újabb sora vár. Október 28-án találkozom a meghívott játékosakkal Debrecenben, akik nagyon várják már, hogy újra nemzeti színekben játszhassanak" - olvashatóak a kapitány szavai az mkb-mvmveszprem.eu-n.

A honi szövetség tájékoztatása szerint megkezdődött a jegyárusítás a november 2-án 16 órától a debreceni Főnix-csarnokban sorra kerülő Magyarország-Spanyolország mérkőzésre. A világbajnok együttes vendégjátékára a belépők kedvezményes, 1500 forintos egységáron kaphatóak.

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG
Válogatott felkészülési mérkőzés
November 2. 16:00, Debrecen, Főnix-csarnok