Karrier

Courtois a világ öt legjobb kapusa közé sorolja magát

A belga labdarúgó-válogatott és az Atlético Madrid kapusa, Thibaut Courtois nincs híján önbizalomnak. A tehetséges hálóőr úgy véli, posztján a legjobbak közé tartozik.

Courtois elégedett magával - Fotó: AFP

"A legjobb formámban vagyok. Úgy érzem, a világ öt legjobb kapusa közé sorolhatom magam. Nagyon sokat fejlődtem az Atléticóban, főleg tavaly, amikor megnyertük az Európai Szuperkupát és a Király Kupát. Különösen sebességben, a reflexeimben és tapasztalatban léptem előre" - nyilatkozta a portás az AS-nek.

Courtois játékjoga a Chelsea-é, de még egyetlen percet sem védett a Kékeknél, harmadik szezonját tölti kölcsönben az Atléticónál. A hálóőrt Víctor Valdés egyik lehetséges utódjának tartják számon a Barcelonában, és más élklubok is érdeklődnek iránta. "Játszani akarok, nem pedig a padon ülni. Jól érzem magam az Atléticónál és itt a Bajnokok Ligájában is szerepelhetek" - mondta a kapus.

Courtois-nak tehát rendben van az önbizalma, és van is mire büszkének lennie: 2009 tavaszán 16 évesen debütált a Genkben, a 2010–11-es szezonban kulcsszerepet játszott a bajnoki cím kiharcolásában, 40 bajnoki mérkőzésből 14-et kapott gól nélkül hozott le. Megválasztották a legjobb kapusnak a Jupiler League-ben és klubjában is az Év játékosa lett.

Madridban a már említett kupák mellett Európa Ligát is nyert, az előző idény végén pedig övé lett a Zamora Trófea, ami a legkevesebb gólt kapó kapus érdemel ki. Nem meglepő tehát, hogy piaci értékét 25 millió euróra taksálja a transfermarkt.de. A 14-szeres belga válogatott még mindig csak 21 éves, elképzelhető, hogy ő lesz az, aki megdönti Gianluigi Buffon rekordját: a világbajnok olaszért fizették a legtöbbet a kapusok között: 2001-ben 100 milliárd líráért, körülbelül 52 millió euróért került a Parmából a Juventushoz.

[1505895] 2013-10-19 22:00:00 Espanyol - Atlético Madridx;