Magyar válogatott

Ki legyen a szövetségi kapitány? - szavazás

Egervári Sándor lemondott a hollandiai mészárlást követően, vagyis a Magyar Labdarúgó Szövetség az utódját keresi. A hatharom.com összegyűjtött néhány szakembert, akik immár az Európa-bajnoki selejtezőkön okozhatnak élményeket.

Ki legyen Egervári utódja?

Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott tisztségéről a katasztrofális, 8-1-es vereséggel zárult holland-magyar vb-selejtező után. Szerinted ki lenne a megfelelő utód?x;

A hatharom.com szerint az NB I-ben dolgozó mesterek közül többen is szóba jöhetnek. A Ferencvárosnál ügyködő holland Ricardo Moniz valamivel több mint egy éve dolgozik Magyarországon, és a népszerűsége töretlen a zöld-fehér táborban. Egy másik "légiós" a Videoton portugál főnöke, José Gomes januárban került a fehérvári klubhoz és elődjével, Paulo Sousával ellentétben inkább a támadófutball híve. Sousának azonban nem más, mint Orbán Viktor miniszterelnök a híve, vagyis kőkemény esélyes a posztra. Bölöni László neve lassan húsz éve rendszeresen felmerül kapitányváltások idején, de a románok 102-szeres válogatott játékosa eddig rendre kikerülte a magyar kispadot.

Mészöly Géza az újhullám egyik legmárkásabb képviselője, ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetségnél nagyon elégedettek a munkájával, amit az U18-as válogatott szövetségi edzőjeként végez. Pintér Attila szintén a mészölyi vonalat képviseli, fiatal tréner, jelenleg a Győrrel próbálkozik, tavasszal bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. Ha lenne ilyen, akkor Horváth Ferenc pályázhatna a "legszellemesebben nyilatkozó tréner" díjra, mert a Paks mestere nem a közhelyszótárból dolgozik.

Persze az egykori csatár nem csak ezért jöhetne szóba a magyar válogatottnál. Az eddig felsoroltak közül még senki sem volt szövetségi kapitány, holott a poszt történetében rendszeresen akadtak duplázók, sőt triplázók is, ezért Csank Jánost is feltettük a listánkra, hátha. Egyelőre annyi biztos, hogy az Andorra elleni utolsó vb-selejtezőn Csábi József dirigálja a gárdát, de alighanem jókora megdöbbenést keltene, ha tavasszal is ő vezetné a csapatot. Habár, szinte teljesen mindegy...

Egervári Sándor pénteken a hollandok elleni 8-1-es szégyen után adta be lemondását, amit az MLSZ vezetősége elfogadott.

[1147888] 2013-10-11 20:30:00 Hollandia - Magyarországx;