Gyász

Holtan találták a Marussia korábbi pilótanőjét

Egy sevillai szálloda szobájában holtan találták a Marussia Forma-1-es csapat korábbi tesztpilótáját, María de Villotát. Helyi sajtóértesülések szerint a spanyol versenyző pénteken egy konferenciát tartott volna Andalúziában.

María de Villota 33 esztendős volt

A mentőszolgálat munkatársai reggel hét óra körül kaptak bejelentést, ám a helyszínre érkezve már nem tudták újraéleszteni a 33 esztendős María de Villotát. Carlos Gracia, a Spanyol Automobil-szövetség elnöke elmondta, a pilótanőt álmában érte a halál.

"Ebben a pillanatban csak annyit tudok, hogy a személyi asszisztense, Arancha, belépett a szobába, próbálta ébresztgetni, de María nem mozdult. Már halott volt. A jelek szerint természetes halál érte, de nem tudunk semmit."

Az ügyben a rendőrség és kriminalisztikai szakértők is vizsgálódnak. María de Villota 2012 júliusában súlyos balesetet szenvedett a duxfordi repülőtéren, amikor autója tesztelése közben belerohant a Marussia-csapat egyik kamionjába. Az ütközés során a madridi születésű versenyző elvesztette látását a jobb szemére.

Noha a hatóságok az öngyilkosságot sem tartják kizártnak, María de Villota korábbi nyilatkozatai nem utalnak arra, hogy a pilótanő saját kezével vetett volna véget életének. Az egykori WTCC-versenyző pénteken "Ami igazán fontos" címmel tartott volna előadást egy konferencián fiataloknak, jövő hétfőn pedig "Az élet egy ajándék" című önéletrajzi könyvének bemutatására készült.