Magyar válogatott

Egervári Sándor lemondott

A hollandoktól pénteken elszenvedett 8-1-es vereség után Egervári Sándor lemondott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A szakember a világbajnoki selejtezőmérkőzést követő sajtótájékoztatón közölte: a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról.

Koeman után Egervárit is megbuktatták a hollandok - Fotó: MTI

"Váratlanul ért ez a nagy különbségű vereség, még az első negyedóra után is voltak biztató momentumok, de utána sajnos beleszaladtunk a késbe, és szétestünk a végére. Felelősséggel tettem eddig a dolgomat, de ilyen vereség után úgy tisztességes, hogy felajánlottam a lemondásomat. Ez akkora pofon a magyar labdarúgásnak, hogy így éreztem helyénvalónak. Úgy gondolom, hogy három év munkája nem vész el, de egy ilyen vereség után az a becsületes, ha egy kapitány felajánlja a lemondását. A játékosokra nem tudok haragudni, de sajnálom, hogy így ért véget egy hároméves munka, azonban egy 8-1-es vereség után kötelességemnek éreztem lemondani" - mondta Egervári Sándor.

A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest.

A sportvezető hozzátette: a válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja, ugyanakkor reméli, hogy a drukkerek ott lesznek majd kedden a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen.

Magát a találkozót csak röviden értékelte Egervári: "A holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez."

Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a selejtezősorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig - az eddigi eredmények alapján - kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezőt.

Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.

VB 2014
D csoport
    M GY D V RG KG P
1. Hollandia 9 8 1 0 32 5 25
2. Törökország 9 5 1 3 16 7 16
3. Románia 9 5 1 3 17 12 16
4. Magyarország 9 4 2 3 19 20 14
5. Észtország 9 2 1 6 6 18 7
6. Andorra 9 0 0 9 0 28 0
[1147888] 2013-10-11 20:30:00 Hollandia - Magyarországx;