Serie A

Nem voltunk gyengébbek a Románál - Mazzarri

Hét mérkőzés után is százszázalékos az AS Roma az olasz bajnokságban, ráadásul szombaton az Inter vendégeként tudtak 3-0-ra nyerni Tottiék. Walter Mazzarri, a kék-feketék vezetőedzője szerint nem volt igazságos az eredmény.

"Amint tudják, mindig igyekszem az eredményen túl is nézni egy mérkőzést. Szeretném fejleszteni a csapatomat, önbizalommal felruházni, és még ezen a mérkőzésen is láttam ezt. Szerintem nem voltunk gyengébbek a Románál az első félidőben sem. Annyi volt a különbség, hogy ők kihasználtak három lehetőséget a remek egyéni képességeiknek és Totti teljesítményének köszönhetően. De mi is jól játszottunk" - összegezte kissé meglepő módon az első játékrészt Mazzarri annak ellenére, hogy már a szünetre kialakult a végeredmény.

Így tovább! - Mazzarri elégedett volt a 0-3 ellenére is - Fotó: AFP

"A hátrány ellenére is küzdöttünk a második félidőben, de aki ismeri a focit, az tudja, hogy a rossz napokon semmi nem megy be. Amikor jó helyre juttattuk a labdát, akkor nem volt ott senki. De elmondtam a fiúknak, hogy ebben a szellemben kell folytatnunk. Sajnálom, mert az eredmény szerintem nem tükrözi a meccs képét, sokkal több jó dolgot láttam ennél a pályán" - zárta gondolatait az edző.

A másik oldalon a hétmeccses győzelmi sorozat tudatában természetesen sokkal nagyobb volt a boldogság, de Rudi Garcia azért igyekezett szerény és realista maradni: "Nagyszerű mérkőzés volt, de előzetesen is erre számítottunk. De nehéz volt itt nyerni, ez most csapatként sikerült. Meg persze Totti vezéri képességeinek köszönhetően. Sajnálom, hogy a második félidőben nem tudtuk többet birtokolni a labdát, de egy kész csapat nem csak akkor tud jól játszani, ha nála van a játékszer, tud alkalmazkodni más helyzetekhez is. Teljes szívvel játszottunk, egységesek voltunk. Fontos lesz még a jövőben a küzdeni tudásunk. A szezon vége ugyanis még nagyon messze van."

A Farkasok egy mérkőzéssel többet játszottak a legtöbb ellenfelüknél, így jelenleg a vasárnap délután pályára lépő Napoli és az este a Milan ellen szintén rangadót játszó Juventus előtt is öt pont az előnyük. Az Inter a negyedik a tabellán.

[1536583] 2013-10-05 20:45:00 Inter - Romax;