Premier League

Mourinho többet akart, kockáztatott és nyert

A Chelsea 3-1-re nyert a Norwich otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. Öt perccel a vége előtt 1-1-re állt a meccs, de José Mourinho cseréi három pontot értek.

Mourinho cseréi meccset nyertek Norwich-ban - fotó: AFP

Úgy tűnt, a Chelsea csupán egy pontot szerez Norwich-ban, ugyanis öt perccel a vége előtt 1-1-re állt a meccs és a játék képe nem ígért újabb vendéggólt. A londoniak menedzsere, José Mourinho azonban kiválóan cserélt, Hazardnak tíz, Williannek pedig öt perc kellett ahhoz, hogy beállítását követően gólt szerezzen, így a kékek 3-1-re nyertek.

"Ha a cserék megváltoztatják a meccset, akkor a menedzser jól váltott - mondta Mourinho a sikert követően. - Ha viszont a cserékkel rosszabbá válik a csapat játéka és vereség a vége, akkor az is a tréner hibája. 1-1-nél nehéz helyzetben voltunk, mert nem voltunk elégedettek az eredménnyel. Kicsit kockáztattunk, más dolgokkal próbálkoztunk, Eto'ót, Hazardot és Williant is nagyjából egy időben pályára küldtem. Nyerhettünk és veszíthettünk is ezzel, de nem volt elég az egy pont, mert legutóbb a Tottenham otthonában is 1-1-re zártunk. Némileg elvesztettük az egyensúlyunkat, próbáltunk több akciót kialakítani, kicsit kinyíltunk a Norwich számára. Ha kaptunk volna még egy gólt, akkor alighanem vereség a vége."

A Chelsea hét forduló után harmadik helyen áll, két pont a hátránya a második Liverpool és a listavezető Arsenal mögött.

[1474236] 2013-10-06 14:30:00 Norwich City - Chelseax;