La Liga

Ancelotti már nem tudja a tutit vagy Benzema a hibás?

Szerencsével győzte a Levantét a Real Madrid a Primera División 8. fordulójában, és ez már sorozatban a harmadik rossz mérkőzése volt a Királyi Gárdának a bajnokságban. Vajon mikor hozza úgy a meccseket Carlo Ancelottival, ahogy a szurkolók elvárják?

Kétszer is vezetett a Levante, a 86. percben úgy nézett ki, hogy meg is nyeri a mérkőzést, aztán Morata egyenlített, Cristiano Ronaldo megpattanó lövése pedig a 94. minutumban becsorgott a kapufáról, így végül mindhárom pont a Real Madridé lett. Majdnem hasonlóan, mint ahogy az Elche ellen, amikor a játékvezető sípjában volt a szerencsefaktor. A kettő között az Atlético Madridtól ki is kaptak a Blancók, igaz, a Bajnokok Ligájában meg sima győzelmet arattak.

Hiába magyaráz az olasz mester vagy nem is jót magyaráz? - Fotó: AFP

Az eddigi két bajnoki pontvesztés és a még többször döcögő játék azért így is kérdéseket vethet fel a Reallal kapcsolatban. A Barcelonánál hiányoltak védőigazolást a nyáron, mégis a madridiak kaptak több gólt, miközben elöl hiába nyomják be általában az ellenfeleiket, lassúnak és kiszámíthatónak bizonyulnak a támadásaik, a kevés igazi helyzetüket pedig rossz arányban használják ki.

A Mourinho-érában is voltak olyan időszakaik Ronaldóéknak, amikor kontracsapatként funkcionáltak jobban, és mivel olyan óriási változások nem történtek még a keretben, azt gondolhatjuk, hogy igazából most is csak erre alkalmasak. Az igaz is, hogy több támadással megbízott játékosnak a gyorsasága a legfőbb erénye, és még az igazi szervezőt, Özilt is elengedték a nyár végén. Ugyanakkor ott van Isco a csapatban, aki látszólag pótolni tudja majd a németet. Valamiért Ancelotti irányításával egyelőre mégsem látszik a szükséges dinamika.

Az olasz mester a Milannal elért sikereit követően a Chelsea-vel angol, a PSG-vel pedig francia bajnoki címeket nyert, de utóbbival kapcsolatban már meg kell jegyeznünk, hogy azzal a kerettel talán simábban is sikerülhetett volna a dolog, mint ahogy végül összejött. Valahogy mégsem volt meg az ő időszakában a párizsiak játékában a folyamatosság, a jól szervezett védelem és a sztárcsatárok között nem volt meg az összeköttetés. Igaz, egy irányító azért még elfért volna abban a csapatban. Most a mezőnyben nincs sok gond a Real focijával, inkább a Sergio Ramosék által elkövetett egyéni hibák és az ellenfél tizenhatosán belüli hatástalanság lehet bosszantó.

Sokak szerint utóbbinak egyedül Karim Benzema az okozója. Ennek ellenére Ancelotti egyelőre ragaszkodik hozzá a kezdőben. Igaz, egyre bátrabban nyúl a 20 éves Moratához, aki már az Atlético ellen is sokkal veszélyesebb volt a franciánál, most pedig meg is rúgta a saját maga és csapata számára is nagyon fontos gólt. Könnyen előrébb találhatja tehát magát a rangsorban, és ez az egész Realnak hasznára is lehet. Feltéve persze, hogy az állítólag szintén meglévő belső viszályokat fel tudják számolni, és azok nem csak fokozódnak egy ilyen váltással...

Primera División
8. forduló
INFO Elche-Espanyol 2-1 (1-0)
INFO Rayo Vallecano-Real Sociedad 1-0 (0-0)
INFO Levante-Real Madrid 2-3 (0-0)
INFO Barcelona-Real Valladolid 4-1 (1-1)
[1505887] 2013-10-05 20:00:00 Levante - Real Madridx;