NB I

Egyelőre nem lesz szektorbezárás a Fradinál

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fellebbviteli Bizottsága felfüggesztette a Ferencvárosra korábban kiszabott szektorbezárásos büntetést.

Az Újpest elleni rangadó után az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kétmillió forint befizetésére és a csapatnak ideiglenesen otthont adót Puskás Ferenc Stadion több szektorának bezárására kötelezte a Ferencvárost, mivel a derbi hajrájában a nézők egy része megkísérelt bejutni a pályára, illetve eljutni a lila-fehér drukkerek szektoráig, valamint "nagy mennyiségben használtak, és dobáltak be a pályára pirotechnikai eszközöket, megbotránkoztató, sértő rigmusokat skandáltak."

Bemehetnek a szurkolók szektoraikba a Honvéd elleni meccsen - Fotó: fradi.hu

A szektorbezárást pénteken január 4-ig felfüggesztette az FVB, mivel a zöld-fehér klub "egyértelmű példáját adja annak, hogy felelőssége és rendezői kötelezettségei tudatában van" azzal, hogy aktívan dolgozik a meccseken rendbontásokkal foglalatoskodók beazonosításán, és többüket ki is tiltotta már a mérkőzéseiről.

"A klubnak igazolnia kell a szövetség felé, hogy a sajtóban megjelent és a fellebbezési beadványában szereplő vállalásának megfelelően járt el. Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, a klubnak tételesen, írásban kell lépéseiről számot adnia ahhoz, hogy a szankció törlésére vonatkozó kérelme kedvező elbírálásban részesülhessen" - írta közleményében a szövetség az mlsz.hu-n.

A Honvéd elleni vasárnapi fővárosi rangadón tehát mégis ott lehetnek a szurkolók, feltéve, hogy ott akarnak lenni. Elképzelhető ugyanis, hogy saját klubjuk vezetésének intézkedései elleni tiltakozásul nem mennek ki a nézőtérre. Ezzel valószínűleg inkább a kispestieknek tennének jót, akik a hatharom.com fordulóelőzetese szerint akár meg is lephetik a Fradit.

[1480605] 2013-10-06 16:30:00 Ferencváros - Honvédx;