Bajnokok Ligája

Pellegrini bosszús, Guardiola szerény, Bale hamarosan felépül - reakciók

A Bayern München csúcsrangadót nyert a Manchester City ellen, a Manchester United Ukrajnában, a Juventus hazai pályán szerzett egy pontot, a Real Madrid és a PSG hozta a kötelezőt a Bajnokok Ligája 2. fordulójának szerdai játéknapján.

Az utóbbi meccseken kiegyensúlyozatlan formát mutató Manchester United a Sahtar Donyeck vendégeként 1-1-es döntetlent játszott az A csoportban, de David Moyes, a Vörös Ördögök menedzsere nem volt elégedetlen az egy ponttal.

Moyes harcosságot akar látni - Fotó: AFP

"Keményebbnek kellett lennünk, mint az utolsó mérkőzéseinken, és ezt el is értük. Jól helytállt a csapat. Egy kicsit sajnálom, hogy nem tudtuk hozni a meccset, de a Sahtar nagy nyomást helyezett ránk a második félidőben. Az ellenfelünk egy jó csapat, jók a hazai eredményei, szóval nem rossz eredmény egy pont ellenük idegenben" - mondta a skót szakember.

Wayne Rooney nem játszott a találkozón, mert újabb edzéssérülést szenvedett el. Fejbőrének korábbi felrepedése után ezúttal a sípcsontja sérült meg, de Moyes szerint a United szombati bajnokijára már rendbe fog jönni a csatár lába.

Bajnokok Ligája
A csoport, 2. forduló
INFO Sahtar Donyeck-Manchester United 1-1 (0-1)
INFO Bayer Leverkusen-Real Sociedad 2-1 (1-0)
 
A csoport állása: 1. Manchester United 4 pont, 1. Sahtar 4, 3. Leverkusen 3, 4. Sociedad 0
[1573683] 2013-10-02 20:45:00 Sahtar Donyeck - Manchester Unitedx;[1573684] 2013-10-02 20:45:00 Bayer Leverkusen - Real Sociedadx;

A B csoportban a nap egyik rangadóján a Juventus 2-2-re végzett a frissen kinevezett olasz edző, Roberto Mancini vezette Galatasaray-jal. Köszönhetően többek között egy tizenegyesnek, amit az Inter és a Manchester City korábbi trénere nem tartott jogosnak.

Mancini nem ugyanazt látta, mint Kassai Viktor - Fotó: AFP

"Furcsa mérkőzés volt, a Juve volt hátrányban, majd kaptak egy büntetőt, ami... hogy is mondjam? Furcsa volt. Nem hiszem, hogy anélkül betaláltak volna, és szerintem nem volt jogos" - kritizálta a Kassai Viktor vezette magyar játékvezetői stábot Mancini, aki szerint Didier Drogba volt csapata legjobbja: "Nem vártam, hogy így fog játszani. Elképesztő volt."

A tizenegyes

A Galata ugyan csak az első pontját szerezte, valamivel talán mégis elégedettebb lehet egy Real Madrid elleni vereséget és egy olaszországi iksz után, mint a Juventus egy Köbenhavn és egy Galatasaray elleni döntetlennel. Hasonlóan vélekedett Antonio Conte is.

"Innentől felfelé vezethet az utunk, amitől nem szabad megijednünk. A maximumot kell nyújtanunk a következő négy mérkőzésünkön. Ha elég jók vagyunk, továbbjutunk, de ha ez nem sikerül, akkor azért, mert mások jobbak nálunk" - mondta a torinóiak vezetőedzője.

A csoport másik meccsén a papírformának megfelelően tükörsima Real Madrid-győzelem született a Köbenhavn ellen, ami jól is jött a múlt héten az Elche ellen egy jogtalan tizenegyessel nyerő, majd a városi rangadón az Atléticótól kikapó Királyi Gárdának.

"Jó meccset játszottunk. Intenzívek és kiegyensúlyozottak voltunk. Az első gólunk után kissé lelassultunk, de újra fel tudtuk pörgetni a tempót, és később újabb gólokat lőttünk. Jó volt a csapat hozzáállása" - foglalta össze a lényeget Carlo Ancelotti vezetőedző.

A mérkőzésen nem játszott a csúcsigazolás, de eddig nem sokat mutató Gareth Bale, akinek épp az őt az elmúlt hetekben is akadályozó combsérülése újult ki. Ancelotti szerint nem kell a walesit hosszú ideig nélkülözniük.

"Nem volt 100 százalékos állapotban, de két hét múlva újra formában lesz. Természetesen nem boldog a helyzettel, de most lesz ideje összeszedni magát" - utalt a tréner arra, hogy Bale valószínűleg kihagyja a világbajnoki selejtezők utolsó két fordulóját.

Bajnokok Ligája
B csoport, 2. forduló
INFO Juventus-Galatasaray 2-2 (0-1)
INFO Real Madrid-Köbenhavn 4-0 (1-0)
 
A csoport állása: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Juventus 2, 3. Köbenhavn 1, 4. Galatasaray 1
[1573687] 2013-10-02 20:45:00 Juventus - Galatasarayx;[1573688] 2013-10-02 20:45:00 Real Madrid - FC Koppenhágax;

A C csoportban két sima siker született, az Olimpiakosz Megyeri Balázzsal a kispadján győzte le idegenben az Anderlechtet, a PSG pedig a Benficát intézte el félóra alatt. Laurent Blanc vezetőedzőnek azonban nem csak öröm jutott a párizsiaknál, miután állítólag kiviharzott a meccs utáni megbeszélésről az öltözőből a frissen felépül Jeremy Ménez, mivel nem küldte őt pályára a szakember.

Laurent Blanc nem szeretné, hogy játékosai kivegyék a kezéből az irányítást - Fotó: AFP

"Csalódott volt, mert úgy gondolta, hogy beállhat. De hoztam a döntést és kész" - szögezte le az edző.

"Tökéletes meccs? Az eredmény az és a pontok is. De összességében mindig lehet jobban csinálni a dolgokat. Irányítottuk a játékot az elejétől a végéig. Ezt akartuk, így nagyon elégedett lehetek a játékosaimmal" - értékelte Blanc magát a találkozót.

Bajnokok Ligája
C csoport, 2. forduló
INFO PSG-Benfica 3-0 (3-0)
INFO Anderlecht-Olimpiakosz 0-3 (0-1)
 
A csoport állása: 1. PSG 6 pont, 2. Olimpiakosz 3, 3. Benfica 3, 4. Anderlecht 0
[1573725] 2013-10-02 20:45:00 Paris Saint Germain - Benficax;[1573726] 2013-10-02 20:45:00 Anderlecht - Olimpiakoszx;

Guardiola szerényen fogadta Pellegrini gratulációját - Fotó: AFP

A nap csúcsmeccsét a D csoportban játszották, ahol a címvédő Bayern München leiskolázta idegenben a Manchester Cityt. Manuel Pellegrini, az angol csapat menedzsere természetesen dühös volt a találkozó után.

"Nagyon rosszul játszottunk. Nem ezt a csapatot láthatták eddig a Premier League-ben, szerintem ez a legnagyobb baj. Nem volt nálunk a labda, és nem is tettünk eleget, hogy nálunk legyen. Persze a Bayern mindig sokat birtokolja, de nem volt jó napunk" - kritizálta csapatát a chilei edző.

A másik oldalon Pep Guardiola örömtáncot járhatott volna a 3-1-es siker után, de nem tette: "Korábban is mondtam, nem változtatom meg a véleményem: a Manchester City tovább fog jutni, és kemény ellenfél lesz a későbbiekben. Tisztelettel kell beszélnem, amikor egy ilyen csapat az ellenfél. Jobban játszottunk, nyertünk, de a foci egy különleges játék. Szerencsés vagyok, hogy edzhetem a játékosaimat. Jó volt látni, hogy itt, a futball őshazájában ilyen játékra voltunk képesek."

Bajnokok Ligája
D csoport, 2. forduló
INFO Manchester City-Bayern München 1-3 (0-1)
INFO CSZKA Moszkva-Viktoria Plzen 3-2 (2-1)
 
A csoport állása: 1. Bayern 6 pont, 2. Manchester City 3, 3. CSZKA 3, 4. Plzen 0
[1573704] 2013-10-02 20:45:00 Manchester City - Bayern Münchenx;[1573705] 2013-10-02 18:00:00 CSZKA Moszkva - Viktoria Plzenx;