Karrier

Csak a bürokrácia áll Diego Costa útjában

Az Atlético Madrid brazil származású csatára, Diego Costa a spanyol labdarúgó-válogatottban szeretne játszani.

Diego Costa pazar formában teljesít a mostani idényben - fotó: AFP

A 24 éves támadó csütörtökön jelezte döntését a Spanyol Labdarúgó Szövetség illetékeseinek, ugyanakkor a soron következő világbajnoki selejtezőkre néhány hivatalos papír hiánya miatt még nem kaphat meghívót Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól. A kettős állampolgár Diego Costa egyelőre fantasztikus formában futballozik: hét fordulót követően nyolc góljával Lionel Messivel holtversenyben vezeti a Primera División góllövőlistáját.

"Diego Costa a spanyol válogatottban szeretne játszani, de a bürokrácia egyelőre meggátolja ezt - írta közleményében a Spanyol Labdarúgó Szövetség. - Vicente del Bosque szövetségi kapitány nem hívhatja be őt a keretbe a soron következő két mérkőzésre, mert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség további papírokat kért."

Diego Costa 2007-ben került az Atlético Madridhoz, megkapta a spanyol állampolgárságot és egyetlen korosztályos brazil válogatottban sem szerepelt. A hispán nemzeti együttes alighanem nélküle is kvalifikálja magát a jövő évi világbajnokságra. Az I-csoportban Franciaország és Spanyolország egyaránt 14-14 pontot gyűjtött, de amíg a hispán alakulatnak két, addig a gallnak csupán egy mérkőzése maradt hátra. A franciák október 15-én Finnországot fogadják, míg a spanyolok Fehéroroszországot és Grúziát látják vendégül.

[1116504] 2013-10-11 22:00:00 Spanyolország - Fehéroroszországx;