Premier League

Mourinho és Villas-Boas is üzent a Torres-féle "arcmasszázs" kapcsán

A Tottenham Hotspurs szombati, Chelsea elleni bajnoki mérkőzésén egy óvodai homokozóba kívánkozó jelenetnek is szemtanúi lehettünk. Az észak-londoniak menedzsere, André Villas-Boas megvédte a Fernando Torresszel kakaskodó Jan Vertonghent.

Fernando Torres "leradírozta" az elhalt hámsejteket Jan Vertonghen pofalemezéről - Fotó: AFP

A Spurs belga védője az 1-1-es döntetlennel zárult városi rangadó második félidejében az alapvonalon túlra kísért volna egy hosszú indítást, ám a spanyol támadó összekoccantotta a bekk bokáját. A Kékek gólvágója ezután megkarmolta a buktatást számon kérő hátvéd arcát, amiért sárga lapot kapott Mike Dean játékvezetőtől. José Mourinhóval, a Chelsea trénerével ellentétben Villas-Boas nem indított lejáratókampányt a rivális játékosával kapcsolatban, honfitársa vádló szavaira reagálva ugyanakkor megvédte tanítványát.

"Azt gondolom, hogy az incidens egyértelmű, az embereknek kell levonniuk a tanulságot abból, amit láttak" - fogalmazott a Tottenham mestere. "Vertonghenről sok mindent elmond, hogy bár csak a második évét tölti nálunk, ő a csapat kapitánya. Azért esett rá a társak választása, mert mindenki tisztában van vezetői képességeivel és személyiségével, melyet a belga válogatottban és az Ajaxnál is bizonyított. Ő egy olyan ember, akit nagyra tartunk a csapaton belül. Különösen örülök annak, hogy a médiumok, ismerve Jan értékeit, pozitív képet festettek róla és a karakteréről. Részünkről az ügyet ezzel lezártuk, hiszünk a játékosban, valamint abban, hogy ő több mint egy remek futballista és egy remek ember."

Az esetnek mellesleg azért kerítettek ekkora feneket, mert a mérkőzés hajrájában a két fél ismét "összecsapott", Torres és Vertonghen a levegőben ütköztek, a spanyol támadó pedig a koccanás után megkapta második sárga lapját, vagyis a Chelsea emberhátrányban fejezte be a találkozót. Mourinho a lefújás után úgy fogalmazott, szégyenletes, ha egy játékos sérülést szimulál, Vertonghent pedig legalább hárommeccses eltiltással kellene büntetni színészkedés miatt.

"Elismerem, nem nézett ki jól a felvétel, amin Fernando az ellenfél játékosának arcához nyúlt, de az sokkal rosszabb, ha valaki úgy tesz, mintha sérült lenne" - mondta Mourinho. "Vertonghen rossz döntésre kényszerítette a játékvezetőt. Ha a fegyelmi bizottság tagja volnék, három meccsre elmeszelném a srácot, és közölném vele, hogy ilyen többet ne csináljon. Ne ölje meg a játékot."

A szövetség döntésére egyelőre várni kell, ám a felvételek tanulsága szerint az eltiltás alighanem Torresre vár. Az angol bajnoki aranyéremért zajló küzdelem mindenesetre a hétközi nemzetközi kupamérkőzések után folytatódik, a hétvégi fordulóban a Tottenham a West Ham Unitedet fogadja, míg a Chelsea a Norwich City otthonába látogat.

[1474223] 2013-09-28 13:45:00 Tottenham Hotspur - Chelseax;