Bajnokok Ligája

Az Arsenal, a Barcelona, a Chelsea és Szalaiék is nyertek

Némi szerencsével szerzett pontot az Ajax vendégeként a Milan, simán legyőzte az Arsenal a Napolit, ahogy a Chelsea a Steauát és a Dortmund a Marseille-t is. A Schalke, az Atlético és a Barcelona nehézkesen győzött idegenben.

Az E csoportban Szalai Ádám a múlt hétvégéhez hasonlóan kimaradt a Schalkéból, de már az első félidő végén becserélte őt Jens Keller Jefferson Farfán helyére. A Basel elleni mérkőzést nem a magyar válogatott csatára, hanem Julian Draxler döntötte el, aki egy remek átlövéssel vette be a svájciak kapuját az 54. percben. A német csapat így két kör után egyedüliként hibátlan, és vezeti a négyest.

És a papírformának megfelelően a Chelsea érte utol a Baselt, amelytől az előző körben kikapott hazai pályán. Ezúttal már a 20. percben, Ramires révén vezetést szereztek a Steaua vendégeként a Kékek, akik a korai csereként beküldött Eto'o és a botladozó Georgievski révén megduplázták előnyüket. A szünet után Ramires egy kőkemény, Lampard pedig egy pontos lövéssel növelte a különbséget, végül tehát 4-0-ra nyert Bukarestben a londoni csapat.

Basel-Schalke - Draxler bombája

Steaua-Chelsea 0-4

Bajnokok Ligája
E csoport, 2. forduló
INFO Basel-Schalke 0-1 (0-0)
INFO Steaua Bucuresti-Chelsea 0-4 (0-2)
 
A csoport állása: 1. Schalke 6 pont, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua

Két sima hazai győzelmet láthattunk az F csoportban. Az Arsenal korán kétgólos előnyt szerzett Özil találatának és remek passzának is köszönhetően a Napoli ellen, és ezt könnyedén meg is tartotta. Az olaszoknak ezen a találkozón gyakorlatilag esélyük sem volt. Mintha máris elfáradtak volna a nagy szeptemberi menetelésben.

A Dortmund két éve kétgólos előnyből kikapott a Marseille-től, most azonban a franciáknak nem igen volt sanszuk a sárga-feketék ellen. Előbb Lewandowski talált be, majd Reus távoli beívelését potyázta be nagyon csúnyán Mandanda, végül a hajrában tizenegyesből Lewandowski még egy gólt szerzett.

Arsenal-Napoli 2-0

Dortmund-Marseille 3-0

Bajnokok Ligája
F csoport, 2. forduló
INFO Arsenal-Napoli 2-0 (2-0)
INFO Borussia Dortmund-Olympique Marseille 3-0 (1-0)
 
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Dortmund 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0

A G jelű négyesben játszották a játéknap egyik döntetlenjét, méghozzá gól nélkül. Gyenge játékkal csak egy pontot szerzett a Zenit hazai pályán az Austria Wien ellen. Igaz, a játékvezető nagyon keményen belenyúlt a meccsbe, amikor az első félidő végén jogtalanul kiállította az orosz csapatból Witselt. Ezzel egyébként a hatharom.com tippjét is elszúrta, hiszen kétgólos hazai győzelmet vártunk.

Az Atlético Madrid a Real Madrid legyőzése után Portóban is nyerni tudott. Jackson Martínez révén ugyan még a hazaiak vezettek az első félidőben, de egy-egy szabadrúgás után előbb Godín, majd Arda Turan is betalált. Igaz, utóbbi lesről. Így is megadták a gólját, azaz 2-1-re győztek a Matracosok.

Porto-Atlético Madrid 1-2

Bajnokok Ligája
G csoport, 2. forduló
INFO Zenit Szentpétervár-Austria Wien 0-0 TIPP
INFO Porto-Atlético Madrid 1-2 (1-0)
 
A csoport állása: 1. Atlético 6 pont, 2. Porto 3, 3. Austria 1, 4. Zenit 1

A két nagynevű csapat, a Barcelona és a Milan szenvedett a H csoportban, magához képest legalábbis mindenképp. A katalánok meccsén a Celticnek volt több nagy helyzete, Scott Brown csapatkapitány azonban óriási ostobaságot csinált, belerúgott Neymarba, miután földre vitte. Meg is kapta érte a piros lapját, emberhátrányban pedig nem bírta ki a zöld-fehér együttes kapott gól nélkül. Neymar beadásából végül Fabregas fejelte be a gránátvörös-kékek győztes találatát.

A Milan még komolyabb bajban volt az Ajax vendégeként, jóval kevesebb helyzete volt, a véghajrában Denswil fejesét követően pedig hátrányba is került. A hosszabbításban azonban Balotelli tizenegyest harcolt ki, amit be is lőtt, így megmentett egy pontot a piros-feketéknek.

Celtic-Barcelona 0-1

Ajax-Milan 1-1

Bajnokok Ligája
H csoport, 2. forduló
INFO Celtic-Barcelona 0-1 (0-0)
INFO Ajax-Milan 1-1 (0-0)
 
A csoport állása: 1. Barcelona 6 pont, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0
Percről percre: BL-20131001-keddx