Real Madrid

Pepe Benzemával balhézott, Ancelottit a drukkerek csipkedték

Ismerős szelek fújnak a Real Madrid háza táján, ahol tavaly ilyenkor hasonlóan borús volt a hangulat az eredmények miatt. A királyi gárda hét fordulót követően öt pont hátrányt szedett össze a Barcelonával szemben, és egy éve szintén idő előtt leszakadt riválisától.

Hol szorít a nadrág? Ancelotti nehéz héten van túl - fotó: AFP

A Real Madrid szombaton odahaza elbukta a városi rangadót az Atlético Madriddal szemben, és a Bernabéu Stadion közönsége nem csupán a vereség, hanem a mutatott játék miatt is szívhatta a fogát. Carlo Ancelotti együttese ugyanis reménytelen teljesítményt nyújtott, hiányzott az ötlet és a lendület a csapatból, amely immár öt pont hátrányban van a Barcelona és az Atlético Madrid mögött. És a fegyelem is hiányzik...

Az Atlético elleni meccs második félidejében egy vendég szöglet előtt Pepe és Benzema heves szópárbajba keveredett. Nem lehet azt állítani, hogy egymást biztatták, úgy tűnt, a portugál számon kérte a franciát, aki viszont Pepét utasította rendre. Khedira és Arbeloa próbálta nyugtatni a duót, de végül Sergio Ramos rakott rendet.

Pepe és Benzema balhéja

A 73. percben Carlo Ancelotti is megkapta az első füttykoncertét a Bernabéuban. A Real mestere lecserélte Iscót, ami nem keltett elégedettséget a lelátón, viszont a helyette érkező Morata beállítását méretes taps fogadta. Az AS és a Marca zsurnalisztái szerint a füttykoncert annak szólt, hogy a hívek inkább Benzemát cserélték volna le, a francia ugyanis egyre népszerűtlenebb a drukkerek körében, és helyette inkább Moratát látnák gyakrabban a kezdőcsapatban.

Ancelotti a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elismerte, hogy az utolsó két bajnoki nem sikerült jól, és hozzátette, a csapat hozzáállásán is lenne mit változtatni. Nagyobb koncentrációt, több ötletet vár. Az AS a kezdő tizenegy kapcsán rámutatott néhány lehetséges problémára: Casemiro és Jesé sem kap szerepet, holott mindketten remek teljesítményt nyújtottak a felkészülési meccseken. Eddig Casemiro háromszor, Jesé pedig kétszer kapott lehetőséget, a szurkolók által hiányolt Morata eddig öt alkalommal szintén a kispadról szállt be. Coentrao még nem nyerte vissza a formáját, hibás döntés volt szerepeltetni az Atlético ellen, míg a védelem másik oldalán Carvajal egyértelműen hasznosabb figura lenne, mint Arbeloa, aki kizárólag defenzív felfogású bekk. Az első számú kapus szerepe továbbra sem rendezett, Diego López a bajnokságban, Iker Casillas pedig a Bajnokok Ligájában véd, de a csapaton belül a hálóőröket felemásan ítélik meg, ami feszültséget szül. Gareth Bale kihagyta az alapozást, nem vett részt a felkészülésben, ennek ellenére Florentino Pérez elnök siettette a játékát, és a walesi kezdőként lépett pályára a Villarreal ellen. Azóta megsérült, és rosszabb állapotba került, mint amikor érkezett. Gonzalo Higuaín távozása egyértelmű üzenet volt Karim Benzema számára, hogy mától ő az első számú csatár. A francia azonban karrierje mélypontján csücsül, megspékelve egy újabb szexbotránnyal, valamint Pepével történt balhéja sem arról árulkodik, hogy jó passzban lenne. Luka Modric ellenben remek formában van, az Atlético ellen mégis Illarramendivel nyitott Ancelotti, aki a szünetben belátta hibáját, és beküldte a horvátot a spanyol helyett.

A Real Madrid szerdán a Bajnokok Ligájában a Köbenhavn ellen folytatja, majd szombaton a Levantéhoz utazik. Egyik sem ígér könnyed menetet: a dánok pontot loptak a Juventustól, míg a valenciai csapat az utóbbi hat bajnokiján nem kapott ki. Könnyen lehet, hogy egy hét múlva még sivárabb képet festenek Ancelotti együtteséről a spanyol lapok.

[1573688] 2013-10-02 20:45:00 Real Madrid - FC Koppenhágax;