NB I szubjektív

A legfontosabb az élet - a többit felejtsük el

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a kilencedik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Felejtsük el! Elsőre ez ugrott be szeptember utolsó fordulójáról. Bántó érdektelenség, negatív nézőcsúcs, az ezerhétszázas mérkőzésenkénti átlag húsz százalékkal alulmúlta az eddigi legkevesebb szurkolót vonzó hetedik kör látogatottságát. Különösen annak tükrében érthetetlen ez, hogy egy héttel korábban másfél évtizedes rekordot döntött a derbi a maga huszonkétezres tömegével, s bár a többi hét meccset összesen nem látták ennyien a helyszínen, így is több, mint negyvenezren váltottak jegyet a nyolc élvonalbeli találkozóra. Most a harmada sem jött össze...Hogy miért nem, arra lehet ugyan magyarázatot adni (az előző héten a Fradi az Újpestet fogadta, otthon játszott a Diósgyőr...), a kontraszt azonban túl nagy ahhoz, hogy ez az indok elfogadható legyen. Az MLSZ honlapja egy héttel ezelőtt természetesen meglovagolta az évek óta nem tapasztalt érdeklődést, levonta a konzekvenciát is, miszerint ,,az utóbbi évek átlagánál jóval magasabb nézőszám azt mutatja, hogy a szurkolókat nem rettenti el a stadionoktól a sporttörvényben kötelezővé tett regisztráció, és nagy többségben elfogadták a szezon elején bevezetett intézkedést". Van benne némi igazság, ám ha hozzátesszük, hogy a szövetség által két és fél éve megfogalmazott stratégiai terv szerint jelenleg 4800-as átlagnál kellene tartanunk, akkor bizony nemhogy távolinak, hanem elérhetetlennek tűnik a 2018-ra előrevetített tízezres létszám. Ma már nyilván a csodavárók is józanabbul kalkulálnak, egy-egy ilyen ,,ezerhétszázas forduló" után pedig talán ők is elismerik, hogy 2011 tavaszán valamit nagyon elszámoltak. Hogy van-e értelme az újratervezésnek, lehet-e, érdemes-e egyáltalán ebben a helyzetben hihető számokkal előrukkolni, nem tudom. De nem is ez a fontos. A nívót kellene olyan szintre hozni a klubokban, hogy a szurkolók visszataláljanak a lelátókra, ha ez sikerül, akkor az is elképzelhető, hogy a most nyűgként megélt regisztráció mindenki által természetessé válik.

Apró pozitívumok azért így is akadtak, sőt néhány csapat, és játékos számára a mögöttünk hagyott hétvége a kiugrást, a csúcsot jelentette. A Puskás Akadémia eddig nyolc meccsen mindössze hat gólt szerzett (egynél többet egyszer sem), most viszont egyedüliként a mezőnyben háromszor volt eredményes a derbigyőztes Fradi ellen. A másik újonc, a Mezőkövesd negyedóra híján végig emberhátrányban futballozva pontot vitt el Paksról. A Diósgyőr sorozatban az ötödik bajnokiját nyerte meg, ilyenre 35 éve nem volt példa, a borsodiak ráadásul 467 perce gólt sem kaptak. A Videoton, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt Pápán, a meccs hőse az a Nikolics Nemanja volt, aki már tíz találatnál jár az idényben. A fehérváriak csatára ebben a bajnokságban negyedszer duplázott, ezt a produkciót más megközelíteni sem tudta.

A pályán sok párharcot megnyert, a legnagyobb küzdelmét azonban most vívja

Összességében azonban mégsem a kirívóan alacsony nézőszám, és a néhány kiemelkedő teljesítmény miatt marad emlékezetes a kilencedik forduló. Kisebb-nagyobb mértékben, de valamennyi mérkőzés hangulatát átszőtte Akeem Adams esete. Edzők, játékosok, szurkolók klubhovatartozás nélkül egyemberként álltak a 22 esztendős trinidadi válogatott futballista mellé, szóban, vagy molinóra, pólóra festett felirattal üzentek az életéért küzdő labdarúgónak. Megható és őszinte reakció volt ez mindenki részéről, a legfelkavaróbb nyilatkozatot a Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs tette a Sport TV kamerája előtt: „A lelkünknek rengeteget számít ez a siker. Most jön egy rangadó, nincs jobb hangolás a Fradi elleni derbire, mint egy győzelem. Azt viszont el kell mondani, hogy ez a forduló nem biztos, hogy a futballról szólt. Ami történt, pont a Ferencváros háza táján, rányomta a bélyegét mindannyiunk lelki világára. Nemcsak a Fradiéra, hanem a miénkre is, de valószínű az összes élvonalbeli csapatéra. Úgyhogy nagyon jó, hogy győztünk, de ilyenkor jön ki igazán, hogy a legfontosabb az egészség és az élet. Csak utána jön az, hogy ez csak egy játék, sport. Ezúton is jobbulást kívánok csapatunk nevében a ferencvárosi játékosnak. Nagyon bízunk benne, hogy a Fradi túl tudja magát tenni a történteken a jövő hétre, játszhatunk egy igazán vérbeli derbit, és reméljük, addigra Adams állapota is javul majd.”

Miközben Kemenes beszélt, a szemében mintha egy könnycsepp is megcsillant volna. Ez volt az a pillanat, ami ugyan nem festi szebbre az összképet, ám abban mindenképpen segít, hogy ezt a fordulót mégse felejtsük el... 

OTP Bank Liga 2013-2014
A 9. forduló eredményei
 
 INFO MVM PAKS-MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 1-1 (1-1) TIPP
Paks, 600 néző. Vezette: Kassai Viktor (Király Krisztián, ifj. Varga Gábor)
Paks: Molnár P. – Bori, Horváth G., Éger, Báló – Fiola (Nagy O., 77.), Kecskés, Windecker (Bartha, 46.) - Délczeg, Simon A., Tököli (Kiss T., 65.).  Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Csernyánszki, Nagy O., Szabó J., Kovács G., Bartha, Könyves, Kiss T.
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Fotyik, Hegedűs D., Éles - Kiss M. (Szalai, 46.), Farkas B. Pilibaitis, Bognár I. (Horváth T., 17.) - Olasz (Dobos, 79.), Harsányi.  Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Horváth T., Szalai, Gévay, Dobos, Petneházi, Balajti, Menougong.
Gólszerző: Simon A. (39., 11-esből), ill. Harsányi (32.)
Sárga lap: Pilibaitis (27.), Harsányi (53.)
Piros lap: Szántai (14.)
 
 INFO LOMBARD PÁPA-VIDEOTON FC 1-2 (1-2)
Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Mecsinovics, Rodenbücher, Présinger (Németh M., 73.) – Quintero,  Sekour, Orosz (Eszlátyi, 82.), Makszimovics, Szabó O. (Kenesei, 46.) - Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Horváth G., Nagy T., Dóczi, Tajthy, Németh M., Eszlátyi, Kenesei.
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Gyepes, Vinícius, Stopira – Paraiba (Mamadu, 89.), Vítor Gomes, Kleinheisler (Zé Luis, 64.), Sándor Gy., Nildo – Nikolics N. (Torghelle, 72.). Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Brachi, Mamadu, Tar, Álvarez, Torghelle, Zé Luis.
Gólszerző: Griffiths (10.), ill. Nikolics N. (2., 6.)
Sárga lap: Tóth G. (46.), Griffiths (69.), Sekour (78.), ill. Stopira (9.), Szolnoki (70.)
 
 INFO KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-DIÓSGYŐRI VTK 0-2 (0-1)
Kaposvár, 1400 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Tóth II Vencel, Szalai Dániel)
Kaposvár: Posza – Okuka, Lucas, Dankwah,  Zámbó - Bőle, Coroian, Balázs B., Babics (Oláh, 69.), Thian (Waltner, 59.) - Markus (Petrache, 78.).  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Rusák, Petrache, Jánvári, Albert, Oláh, Waltner, Jammeh.
DVTK: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér  – Tisza (Augusto, 61.), Abdouraman, Kosztics, Nikházi, Barczi (Gosztonyi, 78.) - Futács (Bacsa, 69.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, Hanek, Debreceni, Husics, Gosztonyi, Augusto, Bacsa.
Gólszerző: Nikházi (3., 71.)
Sárga lap: Coroian (31.), Okuka (45.), Zámbó (60.), Bőle (62.), ill. Barczi (11.), Vadász (80.).
 
 INFO PUSKÁS AKADÉMIA-FERENCVÁROS 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Vezette: Németh Ádám (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Papucsek, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Haraszti (Molnár T., 90.), Tóth B., Czvitkovics (Baracskai, 80.), Polonkai Gallardo (Tischler, 69.) - Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Molnár T., U. Nikolics, Tischler, Zsolnai, Bertus, Baracskai.
FTC: Jova – Gyömbér, Mateos, Besics, Bönig (Ionescu, 64.) – Jenner,  Gerson, Böde, Józsi, Holman (Tuijp, 64.) - Diallo (Somália, 46.). Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kurucz, Jovanovics, Busai, Ionescu, Csukics, Tuijp, Somália.
Gólszerző: Czvitkovics (16.), Lencse (58., 76.), ill. Vaszicsku (78., öngól)
Sárga lap: Tóth B. (38.), Lencse (75.), ill. Holman (35.), Besics (37.)
Piros lap: Besics (73., második sárga lap)
 
 INFO BUDAPEST HONVÉD-SZOMBATHELYI HALADÁS 2-1 (1-0)
Bozsik Stadion, 600 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Lémon Oszkár)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade - Nagy G. (Lovrics, 73.), Godoy (Hidi, 51.), Diarra, Job (Vernes, 74.), Vécsei - Daud. Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Lovrics, Hidi, Holender, Vernes, Mancini, Testardi.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Andorka, 68.) –  Nagy I G., Simon Á., Radó, Szakály A. (Németh M., 46.), Halmosi - Ugrai (Gyurján, 57.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Bosnjak, Németh M., Gyurján, Kalász, Rajos, Andorka.
Gólszerző: Daud (44., 56., mindkettő 11-esből, ), ill. Radó (71.)
Sárga lap: Nagy G. (62.), Job (74.), Vernes (75.), Lovrics (80.), ill. Simon Á. (31.), Ugrai (38.), Rózsa (43.), Devecseri (54.),
 
 INFO KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-GYŐRI ETO FC 1-0 (0-0)
Kecskemét, 1326 néző. Vezette: Vad II István (Kispál Róbert, Szpisják Zsolt)
KTE: Antal – Mogyorósi, Póti, Gyagya, Karan, Forró – Vukaszovics, Szavics (Nagy P., 65.), Pekár (Balázs Zs., 85.) - Pato (Patvaros, 80.), Rajczi. Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Farkas A., Bulajics, Leo, Nagy P., Balázs Zs., Patvaros.
Győr: Kamenár – Wolfe, Svec, Lipták, Dinjar (Andrics, 58.) – Mevoungou (Trajkovics, 70.), Kamber, Pátkai - Kink (Martínez, 58.), Lázok, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Lang, Nicorec, Trajkovics, Kalmár, Trajkovics, Andrics, Martínez.
Gólszerző: Szavics (54.)
Sárga lap: Póti (76.), Antal B. (91.), ill. Wolfe (49.)
 
 INFO DEBRECENI VSC-TEVA-MTK BUDAPEST 1-0 (0-0)
Debrecen, 3000 néző. Vezette: Erdős József (Erős Gábor, Ring György)
DVSC: Verpecz – Lázár, Mészáros N., Trninics, Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Seydi, 91.), Ferenczi J. (Brkovics, 34.)  - Sidibe, Volas (Kulcsár T., 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Brkovics, Bernáth, Dombi, Spitzmüller, Kulcsár T., Seydi.
MTK: Hegedűs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Kanta J. (Ayub, 46.), Pölöskei zs., Batik (Hajdú Á., 77.) - Vass (Varga Sz., 59.), Eppel, Bese. Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Nagy T., Hajdú Á., Ayub, Varga Sz.
Gólszerző: Szakály P. (65.)
Sárga lap: Ferenczi J. (18.), Zsidai (78.), Szakály P. (80.), ill. Eppel (34.), Fejes (69.), Poór (90.).
Piros lap: Trninics (14.)
 
 INFO ÚJPEST FC-PÉCSI MFC-MATIAS 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1847 néző. Vezette: Bognár Tamás (Albert István, Buzás Balázs)
Újpest: Balajcza – Vermes, Ngawa, Juanan, Antón – Suljics (Ligot, 82.), Vasziljevics, Kabát, Balogh B., Simon K. - Tshibuabua (Sztaniszavljevics, 46.). Vezetőedző: Kozma István. Cserepad: Banai D., Litauszki, Nego, Sztaniszavljevics, Eninful, Ligot, Lázár B.
PMFC: Gőcze – Fodor, Romic, Lantos, Mohl - Nagy J. (Horváth A., 58.), Márkvárt, Szatmári L., Wittrédi (Pölöskey P., 64.), Uzoma - Grumics (Frőhlich, 77.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Dibusz, Jocics, Kővári, Horváth A., Frőhlich, Rácz, Pölöskey P.
Gólszerző: Simon K.(45.), ill. Grumics (12.)
Sárga lap: Grumics (54.)
 
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Horváth Ferenc (Paks): ,,Nehéz erről a mérkőzésről bármit is mondani, rengeteg helyzetünk volt, sok beadás jött a kapu elé. Valamit a kollégám jobban tud, a nőkhöz szerintem jobban ért, mert Fortuna istenasszony ma nagyon mellettük volt".
Garami József (MTK): ,,Tele vagyunk építkezéssel, most már pontokat kellene szereznünk".
Ricardo Moniz (Ferencváros): ,,A hazaiak teljesen megérdemelten nyertek, a vereséget nem lehet Akeem Adams állapotára fogni. A csapatom győzelemre törekedett, de ha profik vagyunk, az érzelmeket ki kell zárni. Emberileg érthető, hogy mindenkit megráztak az események, de ezt a pályára nem lehet behozni...A következő mérkőzéshez annyit, hogy elég nehéz leírni azt, ami a héten történt. Van egy csapattársunk, aki haldoklik, ezt nehéz feldolgozni. Mentálisan még jobban fel kell készíteni a csapatot a Honvéd elleni találkozóra".
Tóth Bálint (Lombard Pápa): ,,Nem először kezdünk így. Nagyszerű karácsonyi csapat vagyunk, úgy ajándékozunk a kezdésnél előnyt az ellenfélnek...Megjegyezném, hogy egy kicsit érezhető volt a pályán, hogy ez egy gazdag csapat, mi pedig a szegény városi csapatka vagyunk. Olyan előnyöket kaptak, amit nagyon sokan nem vesznek észre, de aki valaha futballozott, az kiszúrja az oldalvonal mellett".
José Gomes (Videoton): ,,Kettő-null után nem volt ez egy szép meccs, de ehhez a talaj is hozzájárult. Látszólag jó ez a pálya, de igazából elég göröngyös, helyenként furcsán pattog rajta a labda".
Bekő Balázs (Kecskemét): ,,Úgy kellett ez a siker, mint egy falat kenyér"
Pintér Attila (Győri ETO): ,,Egy-két embernek el kell gondolkodnia, ha azt hiszi, azzal, hogy felviszi a cipőt a pályára, már nyerni fogunk".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Nem is tudom, mikor voltam ilyen nyugodt egy meccsen, ezt nem nagyképűségből mondom, csak vártam, hogy mikor rúgjuk a második, harmadik gólt".
Marco Rossi (Honvéd): ,,Mielőtt magát a mérkőzést elemezném, szeretnék kitérni Adams sajnálatos esetére. Ez egy nagyon szomorú eset. Tudom, hogy a Ferencváros a Honvéd legnagyobb riválisa, de nem lehet elmenni szó nélkül az esemény mellett. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket, jókívánságunkat a Ferencváros csapatának és elsősorban a beteg játékosnak. Lelkiekben ott vagyunk vele".   
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu
OTP Bank Liga 2013-2014
A bajnokság állása
  M GY D V RG KG GK P
1. Videoton FC 9 7 1 1 20 6 +14 22
2. Debreceni VSC-Teva 9 6 1 2 21 9 +12 19
3. Ferencváros 9 6 0 3 14 12 +2 18
4. Diósgyőri VTK 9 5 3 1 13 8 +5 18
5. MVM Paks 9 4 2 3 13 13 0 14
6. Lombard FC Pápa 9 4 1 4 11 10 +1 13
7. Győri ETO FC 9 3 4 2 13 9 +4 13
8. Szombathelyi Haladás 9 3 4 2 12 12 0 13
9. Budapest Honvéd FC 9 3 2 4 12 11 +1 11
10. Pécsi MFC-Matias 9 3 2 4 14 17 -3 11
11. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 9 3 2 4 12 17 -5 11
12. Mezőkövesd-Zsóry SE 9 3 1 5 14 19 -5 10
13. Újpest FC 9 2 4 3 15 14 +1 10
14. MTK Budapest 9 2 1 6 8 11 -3 7
15. Puskás Akadémia FC 9 2 1 6 9 18 -9 7
16. Kaposvári Rákóczi FC 9 1 1 7 7 22 -15 4
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
10 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
9 gólos: Simon Attila (Paks)
6 gólos: Radó András (Haladás)
5 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Szakály Péter (Debrecen), Georges Griffiths (Pápa), Koller Krisztián (Pécs)
4 gólos: Lencse László (Puskás Akadémia), Simon Krisztián (Újpest)
3 gólos: Nikházi Márk (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Böde Dániel (Ferencváros), Vernes Richárd (Honvéd), George Menougong (Mezőkövesd), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Kabát Péter (Újpest), Jarmo Ahjupera (Újpest)
2 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ulysse Diallo (Ferencváros), Varga Roland (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Halmosi Péter (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Ayub Daud (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Kanta József (MTK), César Quintero (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Dusan Vasziljevics (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton)
1 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Barczi Dávid (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Futács Márkó (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Julian Jenner (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Leandro Martínez (Győr), Tarmo Kink (Győr), Nikola Trajkovics (Győr), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Djordje Kamber (Győr), Ugrai Roland (Haladás), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Adrian Markus (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Bese Barnabás (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Könyves Norbert (Paks), Windecker József (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Lazar Arszics (Pápa), Orosz Márk (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Eke Uzoma (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Miroszlav Grumics (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Lázár Bence (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Sándor György (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton), Zé Luis (Videoton)
Öngól: Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Nagy Tamás (Lombard), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest)
OTP Bank Liga 2013-2014
A 10. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.10.04., péntek  INFO Debreceni VSC-Teva-MVM Paks 19.00
2013.10.05., szombat  INFO Győri ETO FC-Lombard Pápa 14.00
2013.10.05., szombat  INFO Diósgyőri VTK-Mezőkövesd-Zsóry 16.00
2013.10.05., szombat  INFO Pécsi MFC-Matias-Puskás Akadémia FC 18.00
2013.10.05., szombat  INFO MTK Budapest-Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano 18.00
2013.10.05., szombat  INFO Szombathelyi Haladás-Kaposvári Rákóczi 20.00
2013.10.06., vasárnap  INFO Ferencváros-Budapest Honvéd 16.30
2013.10.06., vasárnap  INFO  Videoton FC-Újpest FC 18.30