NB I

Emberhátrányban is megőrizte hibátlan hazai mérlegét a DVSC

Továbbra is százszázalékos hazai teljesítménnyel büszkélkedhet a DVSC-TEVA a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután 1-0-ra győzött az MTK Budapest ellen.

Ferenczi János (fehérben) és Fejes András párharca - Fotó: MTI

A tizennegyedik perc eseményei alapjaiban változtathatták volna meg az addig kiegyenlített küzdelmet hozó mérkőzés forgatókönyvét. Alekszandar Trninics előbb labdát veszett a debreceni térfélen, majd visszarántotta a gólhelyzetben kilépő Kanta Józsefet, a jogos piros lap nem is maradt el. Kondás Elemér bő negyedórát várt, mielőtt átalakította volna megfogyatkozott csapatát, ám az emberelőnybe került MTK legfeljebb a mezőnyben tudott a debreceniek fölé kerekedni, a helyzetek tekintetében nem, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek.

Talán a kelleténél kevesebb kockázatot vállalt Garami József, fiai létszámfölényben nagyobb erőket is mozgósíthattak volna a gólszerzés érdekében. A túlzott óvatoskodásra mindenesetre alaposan ráfizettek a kék-fehérek a fordulás követően, Szakály Péter lesgyanús, de szabályos találata után már hiába kapaszkodtak a fővárosiak. Az utolsó negyedórát meghajtó vendégek így is egyenlíthettek volna, ha a labda nem a kapufát találja telibe Fejes András próbálkozásánál. Sikere után a DVSC a tabella második helyéről várhatja a folytatást.

OTP Bank Liga
9. forduló
INFO DVSC-TEVA-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Oláh Gábor utcai Stadion, vezette: Erdös József
Gólszerző: Szakály (65.)
Sárga lap: Ferenczi (18.), Zsidai (78.), Szakály P. (80.) illetve Eppel (34.), Fejes (69.), Poór (90.)
Kiállítva: Trninics (14.)
 
DVSC: Verpecz - Lázár P., Mészáros, Trninics, Korhut - Szakály P., Zsidai, Vadnai (Seydi, 90.), Ferenczi J. (Brkovics, 34.), - Volas (Kulcsár, 58.), Sidibe
Vezetőedző: Kondás Elemér
 
MTK: Hegedűs - Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Pölöskei, Batik (Hajdú Á., 67.), Kanta (Ayub, a szünetben) - Vass P. (Varga Sz., 59.), Eppel, Bese
Szakmai igazgató: Garami József
OTP Bank Liga
9. forduló
INFO DVSC-TEVA-MTK Budapest 1-0 (0-0)
 
Később:
18:30: Újpest-PMFC-Matias
 
Szombaton játszották:
INFO Lombard Pápa-Videoton 1-2 (1-2)
INFO Kaposvár-Diósgyőr 0-2 (0-1)
INFO Puskás Akadémia-Ferencváros 3-1 (1-0)
INFO Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)
INFO KTE-Phoenix Mecano-Győri ETO 1-0 (0-0)
 
Pénteken játszották:
INFO MVM Paks-Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (1-1)

 

[1480594] 2013-09-29 16:30:00 Debrecen - MTKx;