Premier League

Mourinho és Villas-Boas sem ünnepelhetett a másik ellen

Londoni derbivel indult az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulója: a Tottenham fogadta a Chelsea-t, és három és fél után sem tudta legyőzni, megosztozkodtak a pontokon a csapatok.

Fotó: AFP

Rossz sorozat megtörésére készült a Tottenham, tétmeccsen három és fél éve győzte le utoljára a Kékeket. A jó eredményre adottak voltak a körülmények: a Spurs második a tabellán, rosszabb gólkülönbséggel szorul az Arsenal mögé, a Chelsea öt pontot bukott el eddig, és Mourinho keze alatt egyelőre sem érett össze a csapat, sőt, Juan Mata mellőzése a fő téma a csapattal kapcsolatban. A spanyol karmester ezúttal is a kispadon kezdett. A meccsel kapcsolatban pedig André Villas-Boas és José Mourinho kapcsolata foglalkoztatta a közvéleményt.

A Tottenham szervezettebben, energikusabban játszott a kezdő sípszótól, a 19. percben megszerezte a vezetést: Eriksen passzából Soldado készített elő, Sigurdsson pedig a jobb alsóba helyezett (1-0). A hazaiak kézben tartották a meccset, a 23. percben veszélyes jobb oldali beadás után Ivanovics mentett Paulinho elől. A 30. percben Sigurdssont lőtt 22 méterről a jobb alsó felé, Cech könnyedén védett.

A Chelsea fásult csapat benyomását keltette, a félidő hajrájára ébredt fel, néhány percre beszorította a Spurst. Ugyanakkor a 44. percen volt az első kaput eltaláló lövése a vendégeknek, Oscar tüzelt, Lloris vetődött. A 45. percben Towsend cselei után Paulinho ziccerben a kapufát találta el. A hosszabbításban John Terry fejese szállt el a kapu fölött - harmatos volt José Mourinho gárdájának teljesítménye az első 45 percben, ezt a menedzser is érezte, érkezett a második félidőre Mata.

A cserének is köszönhetően egy teljesen más Chelsea jött ki a pályára. A 48. percben Torres lódult meg a jobb oldalon, beadását Oscar nem tudta a kapuba továbbítani. Az 53. percben Torres hozta magát helyzetbe, de az ötös bal sarkáról nem tudott Lloris mellett a kapuba lőni. Pár perccel később Hazard 16 méterről lőtt, Llrois rajta volt a labdán. A 65. percben érkezett az egyenlítő gól: Mata szabadrúgását Terry fejelte nyolc méterről a jobb alsóba (1-1).

A 77. percben Schürrle jutott nagy lehetőséghez, ám nem tudta gólra váltani, noha üres volt a kapu. A 81. percben Mike Dean megunta a folyamatosan kakaskodást Torers és Jan Vertonghen között, egy légi párbaj után sárgát adott a csatárnak, ami már a második volt neki. Kissé érthetetlen volt a döntés. A végén itt is-ott is voltak helyzetek, Holtby 18 méteres lövésébe Luiz vetődött bele, Defoe próbálkozását Cech hárította, Sigurdsson 18 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Az első félidőben a Tottenham, a másodikban inkább a Chelsea dominált - bár a kiállítás megtörte lendületét - igazságosnak mondható döntetlen született. Az viszont a másik félidő alapján egyértelmű, az Oscar, Mata-Hazard triót nem szabad megbontani.

Premier League, 6. forduló:
INFO Tottenham Hotspur-Chelsea 1-1 (1-0)
[1474223] 2013-09-28 13:45:00 Tottenham Hotspur - Chelseax;