Bundesliga

Guardiola biztos a javulásban, Müller a nehézségekről beszélt

A Bayern München nehézkes győzelmet aratott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombati játéknapján. A bajor csapat 1-0-ra verte a Wolfsburgot.

Guardiola biztos benne, hogy a City és a Leverkusen ellen jobb lesz a Bayern - fotó: AFP

Olyan meccsel bővült Pep Guardiola müncheni karrierje, amely ismét a kritikák kereszttűzébe kerülhet. A sorozatos győzelmek ellenére már eddig is piszkálták a katalán trénert, és a szombati, Wolfsburg elleni egygólos diadalt újfent vékonynak találhatják. Gól nélküli első félidő után Franck Ribéry passzát Thomas Müller értékesítette, és ennél többre nem futotta a bajor gépezettől.

"Nyertünk, de számos területen javulnunk kell - értékelt Guardiola. - Leülünk és kielemezzük a történteket. Biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani Manchesterben és Leverkusenben."

A Bayern szerdán a Bajnokok Ligájában a Manchester Cityhez látogat, majd szombaton rangadó vár rá a Bundesligában, a harmadik helyezett Bayer Leverkusen otthonában lép fel.

"A küzdőszellemünkre nem lehetett panasz - mondta a győztes találat szerzője, Thomas Müller. - A Wolfsburg alaposan megnehezítette a dolgunk, mindenért küzdenünk kellett. Szinte a pálya egész területén szoros emberfogással követtek minket és ez nehézséget okozott. Örülhetünk a győzelemnek, mert végül is rászolgáltunk. A Wolfsburgnak két rögzített szituáción kívül nem akadt gólhelyzete, mi pedig parádés gólt szereztünk."

A Bayern München és Dortmund egyaránt 19-19 ponttal áll a bajnokságban, utóbbi jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát.

[1479045] 2013-09-28 15:30:00 Bayern München - Wolfsburgx;