La Liga

Az Atlético tökéletes gépezet, a Real nem az

Az idegenben játszó Atlético Madrid nyerte a fővárosi rangadót a Real Madrid ellen a Primera División 7. fordulójában, szombaton este.

Nem okoztak meglepetést az edzők, a Real támadólag, az Atlético pedig defenzíven lépett fel, de a vendégeknek már nagyon korán sikerült kihasználniuk egy hibát a hazaiak kapuja előtt. Di María a saját tizenhatosának előterében vesztett labdát, ebből Koke szöktette Diego Costát, aki ki is használta a ziccert.

Bale több próbálkozásból sem jutott át az élő falon - Fotó: AFP

Ettől kezdve pedig megmutathatták a Matracosok, hogy tökéletesen elsajátították Diego Simeone védekezési szisztémáját. Szinte a teljes meccsen keresztül végig feszesen követték a labda útját, rendre oda tudtak kettőzni a hazai játékosokra, miközben a labdaszerzéseikben megvolt a gólveszély, egy alkalommal óriási helyzetig is eljutottak, azt azonban már kihagyta Diego Costa. Aki egyébként majdnem a leggyengébb láncszem lett gólja ellenére, de még éppen időben le tudták beszélni csapattársai a játékvezetőt arról, hogy kiállítsa, ő pedig innentől kezdve visszafogta magát a szájkaratéban.

Eközben a Real Madrid szinte egész mérkőzésen kínlódott. Ráadásul sokszor látványosan egymás mellé hajigált labdarúgók halmazának látszottak, mint igazi csapatnak. Érdekes, hogy a világ legtechnikásabb focistái közé tartoznak, mégis túl gyorsnak bizonyult saját maguk számára is a játékuk, rengetegszer hagyták el, szórták el a játékszert úgy, hogy a vendégeknek oda sem kellett nyúlniuk. Isco tűnt csak kivételnek a Blancóktól, rejtély, hogy Carlo Ancelotti miért épp őt cserélte le, miközben Ronaldót "megfojtották", Benzema magától is gyenge volt, a szünetben beküldött Gareth Bale-ről pedig kiderült, hogy jobbal a labdához érni nem tud, ellenben remekül megy neki ész nélkül két embernek, akár többször is egymás után. A vége felé már nem is adtak neki labdát, mert tudták a társak, hogy akár a kukába is dobhatnák a játékszert.

A hajrában azért így is volt szüksége szerencsére az Atléticónak, főleg Morata játéka miatt, de ki is érdemeltek ennyi segítséget Gabiék Fortunától. A Real ellenben hiába próbálkozott, egyszerűen nem tudott eleget tenni még a pontszerzésért sem. Idén, sőt a héten sem először volt körülményes, átütő erő nélküli a Királyi Gárda. Vajon még több idő kell a javuláshoz vagy Carlo Ancelottinak kellene valamit másképp csinálnia?

Primera División
7. forduló
INFO Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 (0-1)
[1505876] 2013-09-28 22:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;