La Liga

Pepe szerint egyértelmű 11-es volt - Ancelotti

megosztom

A Real Madrid 2-1-re nyert az Elche otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának szerdai meccsén. A vendégek egy véleményes büntetőből, a 96. percben szerezték a győztes találatot.

Cristiano Ronaldo büntetője döntött az Elche otthonában - fotó: AFP

A Real Madrid a 91. percig 1-0-ra vezetett az újonc otthonában, ám a hazaiak Boakye fejesével egyenlítettek. Úgy tűnt, az Elche pontot ment, ám öt perccel később egy vendégszögletnél Pepe és a hazai csapat középpályása, Carlos Sanchez addig űzte és húzta egymást, míg a végén a portugál magára rántotta őrzőjét. Némi meglepetésre César Muniz játékvezető büntetőt ítélt a madridi csapat javára. A 11-est Cristiano Ronaldo gólra váltotta, így a királyi gárda 2-1-re győzött.

"Nehéz megítélni a játékvezető döntéseit - mondta a mérkőzést követően Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. - Nem is szeretném ezt tenni, mert a kispadról nem volt ideális a kilátás. A büntető kapcsán megkérdeztem Pepét és azt mondta, egyértelmű 11-es volt. Ha szombaton is így játszunk, akkor nem fogunk nyerni a madridi derbin. Ezt mindenki tudja, sokkal nagyobb intenzitásra lesz a szükség az Atlético Madrid ellen. Az Elche megszervezte védekezését, jól játszott. Sok ehhez hasonló meccsünk lesz, amikor az ellenfél zártan védekezik."

Az Elche játékosai természetesen feldúltak voltak a lefújást követően, a csapat védője, Edu Albácar szerint kirabolták a gárdát.

"Bárki, aki látta meccset elmondhatja, hogy miért nyert a Real Madrid - mondta Albácar. - Nagyon egyszerű: Sergio Ramost ki kellett volna állítani, Ronaldo szabadrúgásgólja előtt nem történt szabálytalanság, míg a 11-esről inkább nem mondok semmit. Szóval csupa apróságnak köszönhette a Real a sikert. Olyan érzés, mintha kiraboltak volna minket. Legalább az egyik pontot megérdemeltük volna."

A hazaiak mestere, Fran Escriba sem kívánta kommentálni a játékvezető teljesítményét.

"Őszintén mondom, jobb ha nem beszélek a bíróról - fogalmazott Escriba. - Ha elemeznék, akkor azt mondanám, hogy elmaradt Sergio Ramos második sárga lapja, túl sokat hosszabbított és a végén a 11-es... Nem éri meg reklamálni, semmit sem nyernék vele."

[1505866] 2013-09-25 22:00:00 Elche - Real Madridx;
megosztom