La Liga

Belharc rontja a botladozó Valencia esélyeit

Felfüggesztette francia hátvédjét, Adil Ramit a Valencia, miután a játékos nyíltan kritizálta a csapat vezetőedzőjét és játékostársait.

Úgy tűnik, a Swansea elleni Európa Liga-meccsen nagyon korán a kiállítás sorsára jutó, ezzel csapata sorsát szinte egymaga megpecsételő középhátvéd túlpörgött egy kicsit. Legalábbis erre utal ambícióiról, edzőjéről és a Valencia csapatáról a napokban tett rádiónyilatkozata.

Rami - egyelőre - kikerült a Valencia csapatából - Fotó: AFP

"Nyáron, amikor több klub is el akart vinni, szemtől szembe megmondtam Miroszlav Djukicsnak, hogy a világ egyik legjobb védője leszek, és mindenki engem akar majd a csapatába. Aztán magabiztosan játszottam a Málaga ellen, ugyanígy az Espanyol ellen is, bár kikaptunk 3-1-re. Utána a világ legjobb csapata, a Barcelona ellen szenvedtünk vereséget, de jók voltunk. Aztán jött a Betis elleni vereség, de még akkor sem mondtam senkiről semmit, dolgoztam az edzéseken a helyemért. Nyáron sok játékost vesztettünk, ahogy mostanában mindig. De most elvesztettük David Albeldát és Tino Costát is. Nem sokan maradtak már az öltözőben, akik képesek egyenesen megmondani a véleményüket. Djukiccsal sem vagyunk jóban, ezt tudják is az emberek, de a szezon végén majd megnézzük az eredményeket, és kiderül, kinek van igaza" - mondta Rami.

A nyilatkozat után a vezetők úgy döntöttek, kiveszik a Granada elleni, szerdai meccsre készülő csapatból a játékost, és haza is küldték, majd fizetés nélküli felfüggesztéssel sújtották. Szerdán reggel érkezett vissza Valenciába, ahol kisebb összetűzésbe keveredett az őt váró tévésekkel, újságírókkal, de annyit elmondott, hogy "alaptalannak" tartja a büntetést, amely "aláássa a kapcsolatát a klubbal, a játékosokkal és a szurkolókkal". Úgy gondolja, hogy tisztázni tudja majd a félreértéseket a vezetőkkel.

Játszani mindenesetre nem fog a Granada ellen, ahogy a Sevilla elleni győzelem alkalmával sem lépett pályára. Ez talán még jól is jött csapatának vasárnap, de a belháború valószínűleg nem hiányzik nekik. Amint lenti scoreboardunkban is láthatjátok, a cirkusz ellenére a fogadóirodák a Valenciát tartják esélyesebbnek a győzelemre, és a vendégcsapat oddsai az utóbbi órákban inkább lefelé mozogtak. Pedig talán érdemes megfontolni egy ilyen eset csapatra gyakorolt hatásait.

[1505862] 2013-09-25 20:00:00 Granada - Valenciax;