NB I szubjektív

Ördögi körben a Fradi

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a nyolcadik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

,,Szóval megnyertünk egy derbyt, igazán nagy meccset, de néhány felelőtlen elvette a felhőtlen örömünket...Érthetetlen!". Kubatov Gábor így kommentálta facebook-oldalán a Fradi-Újpest meccset. Kapott is érte rendesen... A hozzászólók többsége nem igazán díjazta az elnöki bejegyzést, volt aki egyenesen a szurkolók ellenségének tartotta a klub első emberét, aztán olyan is akadt, aki Kubatov és Moniz között vont párhuzamot: ,,Még Ricardo is tökösebb önnél és sokkal több az esze...". A józanabb kommentelők (ők voltak kevesebben) természetesen elítélték azt a néhány tucatnyi rendbontót, aki a mérkőzés vége előtt öt perccel megbontotta, bedöntötte a kerítést, lerövidítve ezzel a vendégszektorhoz vezető utat. A rohamrendőrök azonban gyorsabban reagáltak, bár nem annyira, mint tehették volna. Erre Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója célzott a nyilatkozatában: ,,Ami az incidenst illeti, egyszerűen nem értem azokat az embereket, akik ezt megpróbálták elkövetni. Mit gondoltak, talán azt, hogy oda fognak jutni az újpestiekhez? Nem értem és nem tudom, hogy a Ferencvárosnak mit akartak ezzel okozni. Ennek utána fogunk járni, és természetesen meglesznek a következményei. A klub biztonsági szolgálata jelezte a készenléti rendőrségnek, hogy valami készülődik, amikor a közönség elkezdte bontani a kordonokat, és a készenléti rendőrség nem időben avatkozott be. Ha odamentek volna időben, akkor ez nem történik meg".

Akiknek semmi sem drága, a jelek szerint a klub sem...- Fotó: fradimob.hu

Megtörtént. Kár érte, mert ez a vasárnap délután valóban a futball ünnepe volt, a pályán, és a lelátó túlnyomó részén egyaránt. Ezt talán még az az 1200 újpesti is elismeri, aki az ultrák felhívása ellenére megtisztelte jelenlétével a csapatát, a derbit, és megpróbálta felvenni a harcot (verbálisan) a húszszoros túlerővel. Az pedig, hogy a két csapat között ennél jóval kisebb volt a különbség, a játékosokat dicséri, ők, amíg bírták erővel és koncentrációval, tartották a zöldek által diktált tempót.

De vajon a Fradi bírja-e a tempót a balhézókkal? Azzal a szűk csoporttal, amely folyamatosan milliós nagyságrendben csapolja meg a klub kasszáját, és ,,utaltatja át" a pénzt az MLSZ-hez. Nagyon úgy fest, hogy ebben a harcban a Ferencváros vesztésre áll, pedig ma már elvileg - a rendőrséggel együttműködve - minden eszköze (regisztráció, technika, törvények) megvan ahhoz, kiszűrje, kitiltsa a magukat szurkolónak nevező, ám a szó valódi jelentésétől, tartalmától fényévnyi távolságban lévő embereket. Gyanítom, hogy a vasárnapi provokáció is ugyanúgy elsikkad, mint a legutóbbi molinó-ügy, az egyéni felelősségre vonás, a beazonosítás és a személyre szabott büntetés ezúttal is elmarad, miközben a fegyelmi bizottság - ha következetes - az ellenőr jegyzőkönyve és a videofelvételek alapján ismét súlyos szankciókat ró ki. Visszaesőként azzal is számolnia kell a Fradinak, hogy zárt kapus meccsen kénytelen fogadnia soros ellenfelét, szurkolók (tíz)ezreit megfosztva az élménytől, a csapatot meg a valódi futballhangulattól, a támogatástól, ami akár pont(ok)ba is kerülhet.

Megéri? Megérte? A kérdés költői, a válasz egyértelmű. De nem elsősorban a rendbontók tette érthetetlen, ahogyan azt Kubatov Gábor aposztrofálta, sokkal inkább a klub tétovasága nevezhető annak. Sarkosabban fogalmazva úgy is megközelíthető a probléma, hogy a Ferencváros nem akar, nem tud, vagy nem mer lépni. Egyik rosszabb, mint a másik.

A kitörő öröm pillanatai - Fotó: hungaryultras.blogspot.hu

Ricardo Moniznak - ha már a klubházban tehetetlenek - kulcsszerepe lehet a megoldásban. A játékosok tisztelik, a szurkolók szeretik, mindenki hallgat rá. Az edző a maga módján mentette a menthetőt, a lefújást követő beözönlést közös ünneplésként tüntette fel, holott nyilván ő is tudja (nem a Balkánról jött), hogy ez a fajta örömkitörés - még ha egy győztes derbi után is történt - tiltott. Hogy mennyire tisztában van az eset súlyával, azt a nyilatkozatának befejező mondata bizonyítja leginkább: ,,Azt szeretném kérni a szövetségtől, hogy ne dramatizáljuk túl ezt a dolgot, mégis csak a futball ünnepe volt ez a mérkőzés".

Igaza van a hollandnak, bár a szerepeket szétválasztva, és nem összemosva úgy is összegezhetnénk a derbit, hogy a dráma a pályán játszódott, az ünnep a lelátón zajlott, a fegyelmi bizottság meg a szabályzat vonatkozó passzusa szerint dönt. A büntetés nyilván kollektív lesz, azaz megint a klubot sújtja. A számlát persze be lehet majd nyújtani, ám akik átvehetnék, már a következő akcióra készülnek.

A kör ördögi - és bezárult. Kinél van a kulcs?

OTP Bank Liga 2013-2014
A 8. forduló eredményei
 
INFO PÉCSI MFC-MATIAS-LOMBARD PÁPA 1-3 (1-2)
Pécs, 2500 néző. Vezette: Vad II István (Viszokai László, Kis Zoltán)
PMFC: Gőcze – Fodor, Balogh B. (Nagy J., 80.), Romic, Mohl - Márkvárt, Frőhlich (Grumics, 56.),  Szatmári L., Horváth A., Uzoma (Wittrédi, 62.) - Pölöskey P. Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Dibusz, Lantos, Deutsch, Nagy J., Grumics, Rácz, Wittrédi.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Mecsinovics, Szabó O. – Quintero (Németh M., 90.), Rodenbücher, Sekour, Makszimovics (Dóczi, 73.), Orosz (Kenesei, 66.) - Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Ivancsics, Tóth B., Dóczi, Németh M., Eszlátyi, Kenesei.
Gólszerző: Mohl (43., 11-esből), ill. Orosz. (6.), Quintero (39., 65.)
Sárga lap: Romics (38.), ill. Makszimovics (33.), Rodenbücher (42.), Mecsinovics (66.), Szabó O. (79.)
Piros lap: Supics (74.)
 
INFO DIÓSGYŐRI VTK-BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0) TIPP
Diósgyőr, 4582 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Gohér  – Tisza (Gosztonyi, 77.), Abdouraman, Kosztics, Nikházi - Barczi (Takács P., 46.), Futács (Bacsa, 59.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Gelei, Hanek, Husics, Gosztonyi, Takács P., Augusto, Bacsa.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade (Ikenne-King, 58.) - Nagy G., Godoy, Hidi (Daud, 40.) - Vécsei, Testardi (Job, 74.), Vernes. Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Szemerédy, Kovács J., Ikenne-King, Job, Mancini, Diarra, Daud.
Gólszerző: Nikházi (3.), Bacsa (59.)
Sárga lap: Nikházi (29.), Takács P. (50.), Kosztics (53.), Gohér (80.), Gosztonyi (81.), Vadász (88.), ill. Godoy (45.), Testardi (53.)
Piros lap: Vági (25.)
 
INFO SZOMBATHELYI HALADÁS-PUSKÁS AKADÉMIA 2-1 (1-0)
Szombathely, 2840 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Buzás Balázs)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Németh M. (Kalász, 54.), Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Bosnjak, 30.),  Halmosi (
Gyurján, 89.) - Radó. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Tóth P., Bosnjak, Tóth P., Szakály A., Gyurján, Kalász, Andorka.
Puskás Akadémia: Hajduch - Margitics, Vaszicsku, Szekeres, Farkas N. (Baracskai, 17.) - Gallardo (Haraszti, 46.), Tóth B., Czvitkovics (U. Nikolics, 77.), Polonkai Lencse - Zsolnai. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Papucsek, U. Nikolics, Luque, Bertus, Haraszti, Baracskai.
Gólszerző: Halmosi (10.), Radó (71., 11-esből), ill. Lencse (56.)
Sárga lap: Guzmics (20.), Simon Á. (59.), Gyurján (90.), ill. Farkas N. (15.), Hajdúch (70.), Vaszicsku (70.), Margitics (74.),
Piros lap: Fehér Z. (83.), ill. Margitics (78., második sárga lap)
 
INFO MTK BUDAPEST-MVM PAKS 2-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 900 néző. Vezette: Bognár Tamás (Huszár Balázs, Becséri Gergely)
MTK: Hegedűs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Vass P., Batik, Kanta J., Ladányi (Hajdú Á., 92.) - Eppel (Horváth P., 74.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Hajdú Á., Ayub, Frank, Bese, Horváth P.
Paks: Molnár P. – Fiola (Kovács G., 82.), Horváth G., Éger, Báló – Bartha (Tököli, 70.), Bori, Windecker, Kecskés, Hullám (Délczeg, 64.) - Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Csernyánszki, Heffler T., Szabó J., Kovács G., Tököli, Délczeg, Kiss T.
Gólszerző: Kanta J. (47.), Pölöskei Zs. (88.)
Sárga lap: Pölöskei Zs. (53.), Poór (63.), Kálnoki Kis (72.), Ladányi (74.), Horváth P. (79.), ill. Báló. (67.), Windecker (78.)
 
INFO MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-3 (0-2)
Mezőkövesd, 2700 néző. Vezette: Becséri Dániel (Farkas Balázs, Aradi József)
Mezőkövesd: Szántai - Búrány (Menougong, 46.), Fotyik, Hegedűs D., Gévay - Kiss M., Farkas B. Pilibaitis - Bognár I. (Petneházi, 64.), Balajti (Olasz, 72.), Harsányi.  Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Horváth T., Szalai, Dobos, Petneházi, Olasz, Sigér, Menougong.
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Kovács O., Zámbó, Lucas - Bőle, Dankwah (Jánvári, 71.), Thian (Oláh, 61.), Babics, Balázs B. - Markus (Jammeh, 78.).  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Posza, Petrache, Jánvári, Pavlovics, Vrucina, Oláh, Jammeh.
Gólszerző: Harsányi (90., 11-esből), ill. Thian (2.), Markus (4.), Balázs B. (59.)
Sárga lap: Gévay (57.), ill. Thian (36.), Markus (44.), Lucas (85.), Ranilovics (87.)
Piros lap: Ranilovics (90.)
 
INFO VIDEOTON FC-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2552 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Király Krisztián)
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Paraiba, 67.), Gyepes, Vinícius, Stopira – Álvarez (Zé Luis, 46.), Sándor Gy., Kleinheisler, Tóth B., Gyurcsó – Nikolics N. (Torghelle, 67.). Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Brachi, Mamadu, Vítor Gomes, Paraiba, Torghelle, Zé Luis.
KTE: Antal – Mogyorósi, Karan, Póti, Gyagya, Forró – Patvaros, Vukaszovics, Bulajics (Leo, 82.) - Rajczi (Balázs Zs., 73.), Barry (Pekár, 79.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Varga R., Leo, Nagy P., Balázs Zs., Pekár, Csillag.
Gólszerző: Zé Luis. (79.)
Sárga lap: Bulajics (11.), Barry (12.), Mogyorósi (77.)
 
INFO FERENCVÁROS-ÚJPEST FC 3-1 (1-1) TIPP
Puskás Ferenc Stadion, 22094 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Tóth II Vencel, Bozó Zoltán)
FTC: Jova – Gyömbér, Besics, Mateos, Adams (Bönig, 94.) – Jenner,  Gerson, Böde, Józsi, Holman (Somália, 66.) - Diallo (Csukics, 83.). Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kurucz, Bönig, Ionescu, Csukics, Tuijp, Somália, Valpoort.
Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Suljics (Sztaniszavljevics, 79.), Vasziljevics, Kabát, Balogh B., Simon K. - Tshibuabua. Vezetőedző: Kozma István. Cserepad: Banai D., Litauszki, Vermes, Sztaniszavljevics, Eninful, Said, Horváth R.
Gólszerző: Diallo (25.), Juanan (46., öngól), Böde (77.), ill. Tshibuabua (3.)
Sárga lap: Gerson (17.),Adams (19.), Böde (92.), ill. Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Tshibuabua (61.), Álvarez (92.), Vítor Gomes (93.).
 
INFO GYŐRI ETO FC-DEBRECENI VSC-TEVA 3-0 (1-0)
ETO Park, 2800 néző. Vezette: Farkas Ádám (Varga Zsolt, Kelemen Attila)
Győr: Kamenár – Wolfe, Svec, Lipták, Völgyi – Mevoungou, Kamber, Pátkai - Lázok (Varga R., 77.), Rudolf (Martínez, 45.), Kink (Andrics, 13.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Lang, Trajkovics, Kalmár, Varga R., Andrics, Martínez.
DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros N., Korhut – Kulcsár T. (Dombi, 46.), Zsidai, Vadnai (Szécsi, 73.), Szakály P.  - Sidibe, Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Novakovics, Brkovics, Bernáth, Trninics, Dombi, Spitzmüller, Szécsi.
Gólszerző: Völgyi (2.), Kamber (61.), Varga R. (92.)
Sárga lap: Andrics (67.), Pátkai (84.), ill. Sidibe (61.), Dombi (90.)
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Lőrincz Emil (Pécs): ,,A fiúk a vereség ellenére is mindent megtettek, de a dolgok nem működtek jól"
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Szeretném megköszönni Kassai Viktornak a kiállítást, mert most már azt is tudjuk, mennyire egyben van ez a csapat és sokkal többre is képes lesz, ahogy múlik az idő".
Marco Rossi (Honvéd): ,,Nagyon szégyellem magam a meccs miatt és szeretnék elnézést kérni a minket elkísérő szurkolóktól. Sajnálom, hogy ilyen szív és lélek nélkül játszó futballistákat kellett a pályán látniuk, szégyellnünk kell magunkat. Hiányzik ebből a csapatból a minőség és én is olyan minőségű vagyok, mint a játékosaim"
Benczés Miklós (Puskás Akadémia): ,,Eddig örültünk, hogy ilyen sok játékvezető van a pályán, a múlt heti vitatott jeleneteket is visszanéztem, és igazat adtam nekik, de most nem lehet nekik igazat adni".
Véber György (Mezőkövesd): ,,A kollégám azt mondja, a csapatomat sokkolta ez a két gól, engem biztosan. Már 3:20-nál kétgólos hátrányban voltunk. A huszadik másodpercben üvöltöztem, mert a játékosaim, mint az őrgrófok...A mai magyar futball ilyen karakterekből áll, nem tudok semmi jót mondani a meccsről".
Horváth Ferenc (Paks): ,,El kell gondolkodni azon, hogy a múlt héten rossz játékkal nyerni tudtunk kettő-nullra, most meg jó játékkal kikaptunk kettő-nullra, vajon melyik ér többet?".
José Gomes (Videoton): ,,Ha ilyen elszántsággal játszunk, bajnokok leszünk".
Ricardo Moniz (Ferencváros): ,,Egy kicsit szimbolikus volt az, hogy az edzők, a játékosok odaadták a szurkolóknak, amijük volt, és együtt ünnepeltek. Mi úgy éreztük, hogy ebben semmi veszélyes nem volt. Nagyon fontos, hogy ezt mérlegeljük, és bízom benne, hogy ezt figyelembe veszik a szövetségnél is. Nagyon jó kérdés, hogy benne van-e ebben egy esetleges zárt kapus büntetés. Igazából mi azt éreztük, hogy a szurkolók annyira boldogok, hogy szeretnének osztozni a csapat örömében. Láttak és jó Fradit, egy jó Újpestet, egy nagyon jó meccset. Ez a reakció a boldogság kifejezése volt, nem pedig agresszió. Az ilyesmi akkor veszélyes, ha történik esetleg összecsapás a szurkolók között, akár a pályán, de annyi belefér, hogy ez most a dzsekimbe került. Azt szeretném kérni a szövetségtől, hogy ne dramatizáljuk túl ezt a dolgot, mégiscsak a futball ünnepe volt ez a mérkőzés".
Kozma István (Újpest): ,,Antón első helyzeténél talán passzolnia kellett volna, a másodiknál meg nem is tudom, mire várt. Talán tapsra".
Pintér Attila (Győr): ,,Jó, hogy nem arról szól a játékunk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, hanem akire kijön a helyzet, az értékesíteni tudja azt".
Forrás: MTVA, Sport TV, boon.hu, pmfc.hu, paksifc.hu, csakfoci.hu
OTP Bank Liga 2013-2014
A bajnokság állása
  M GY D V RG KG GK P
1.  Videoton FC 8 6 1 1 18 5 +13 19
2. Ferencváros 8 6 0 2 13 9 +4 18
3. Debreceni VSC-Teva 8 5 1 2 20 9 +11 16
4. Diósgyőri VTK 8 4 3 1 11 8 +3 15
5. Lombard FC Pápa 8 4 1 3 10 8 +2 13
6. MVM Paks 8 4 1 3 12 12 0 13
7. Győri ETO FC 8 3 4 1 13 8 +5 13
8. Szombathelyi Haladás 8 3 4 1 11 10 +1 13
9. Pécsi MFC-Matias 8 3 1 4 13 16 -3 10
10. Mezőkövesd-Zsóry SE 8 3 0 5 13 18 -5 9
11. Újpest FC 8 2 3 3 14 13 +1 9
12. Budapest Honvéd FC 8 2 2 4 10 10 0 8
13. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 8 2 2 4 11 17 -6 8
14. MTK Budapest 8 2 1 5 8 10 -2 7
15. Puskás Akadémia FC 8 1 1 6 6 17 -11 4
16. Kaposvári Rákóczi FC 8 1 1 6 7 20 -13 4
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
8 gólos: Simon Attila (Paks), Nikolics Nemanja (Videoton)
5 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Radó András (Haladás), Koller Krisztián (Pécs)
4 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Georges Griffiths (Pápa)
3 gólos: Holman Dávid (Ferencváros), Böde Dániel (Ferencváros), Vernes Richárd (Honvéd), George Menougong (Mezőkövesd), Pölöskei Zsolt (MTK), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Kabát Péter (Újpest), Jarmo Ahjupera (Újpest), Simon Krisztián (Újpest)
2 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ulysse Diallo (Ferencváros), Varga Roland (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Halmosi Péter (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Kanta József (MTK), César Quintero (Pápa), Pölöskey Péter (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Lencse László (Puskás Akadémia), Dusan Vasziljevics (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton)
1 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Tisza Tibor (Diósgyőr), Barczi Dávid (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Futács Márkó (Diósgyőr), Nikházi Márk (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Julian Jenner (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Rafe Wolfe (Győr), Leandro Martínez (Győr), Tarmo Kink (Győr), Nikola Trajkovics (Győr), Pátkai Máté (Győr), Nemanja Andrics (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Djordje Kamber (Győr), Ugrai Roland (Haladás), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Adrian Markus (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Bese Barnabás (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Könyves Norbert (Paks), Windecker József (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Lazar Arszics (Pápa), Orosz Márk (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Eke Uzoma (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Lázár Bence (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Sándor György (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton), Zé Luis (Videoton)
Öngól: Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Nagy Tamás (Lombard), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Juanan González (Újpest)
OTP Bank Liga 2013-2014
A 9. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.09.27., péntek INFO MVM Paks-Mezőkövesd-Zsóry 19.00
2013.09.28., szombat INFO Lombard Pápa-Videoton FC 14.00
2013.09.28., szombat INFO Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 16.00
2013.09.28., szombat INFO Puskás Akadémia FC-Ferencváros 18.00
2013.09.28., szombat INFO Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 18.00
2013.09.28., szombat INFO Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano-Győri ETO FC 20.00
2013.09.29., vasárnap INFO Debreceni VSC-Teva-MTK Budapest 16.30
2013.09.29., vasárnap INFO Újpest FC-Pécsi MFC-Matias 18.30