NB I

Nézőcsúcs, negyvenezren látogattak ki a stadionokba

megosztom

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának nyolc bajnokiját több mint 40000 szurkoló kísérte figyelemmel a helyszínen.

MTI Fotó: Földi Imre

Hétvégén idénybeli nézőcsúcsot állított fel az OTP Bank Liga, negyvenezernél is több szurkoló nézte meg a bajnoki mérkőzéseket, ez ötezres átlagnak felel meg. A teljes nézőszám fele egyetlen mérkőzésen, a Ferencváros-Újpest derbin gyűlt össze, több mint 22 ezren nézték meg a Puskás-stadionban a találkozót. Több mint 15 éve nem volt ilyen magas nézőszáma egyetlen magyar bajnokinak sem, utoljára 1996-ban látogattak ki hasonló számban NB I-es meccsre - olvasható az mlsz.hu összegzésében.

A közel ötezres diósgyőri publikum lett a forduló második legmagasabb nézőserege, ezzel a DVSC-Teva nézőszáma vetekedhetett volna, a debreceniek azonban ezúttal idegenben játszottak.

A szövetség szerint az utóbbi évek átlagánál jóval magasabb nézőszám azt mutatja, hogy a szurkolókat nem rettenti el a stadionoktól a sporttörvényben kötelezővé tett regisztráció, és nagy többségben elfogadták a szezon elején bevezetett intézkedést. Az FTC-Újpest bajnokira több mint 1200 vendégdrukker váltott jegyet, dacára annak, hogy korábban több szurkolói csoport is jelezte: a mérkőzésektől való távolmaradással fejezi ki a regisztrációval kapcsolatos ellenérzéseit.

Érdemes hozzáfűzni, hogy jóval magasabb nézőszám a derbinek köszönhető, és nem egyenes következménye a regisztráció egyöntetű elfogadásának... Mint ahogy a kevesebb helyszíni drukker sem kizárólag a kötelező regisztrálás elutasítása miatt van, az okok ennél sokrétűbbek: a színvonal, a kiszolgálás, vagy éppen az MLSZ túlzott büntetései.

MLSZ végül megfogalmazza, hogy a klubokkal közösen azon dolgozik, hogy a bajnoki fordulók nézőszáma növekvő pályára álljon, a mérkőzéseken tapasztalható rendbontások egyre csökkenő száma tovább olvadjon, és a futballpályák környékére nem való események teljesen kiszoruljanak a stadionokból.

A vasárnapi rangadót egyébként a Ferencváros 3-1-re megnyerte, így igazolta a hatharom.com előzetes várakozásait.

megosztom