NB I

Most valójában hazatért a foci - Moniz

  • MTI

A szurkolókkal való közös ünneplést emelte ki az ősi rivális Újpest ellen 3-1-re megnyert vasárnapi rangadó után Ricardo Moniz, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A találkozón öt perccel a vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést a Puskás Ferenc Stadionban, ez a vendégtábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni. Lefújás után aztán az FTC-hívek egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrök megakadályozták a nagyobb rendbontást - írja az MTI.

"Most valójában hazatért a foci. Amikor én játszottam, a szurkolók sokszor bejöttek a pályára, emlékszem, a Benfica egyik meccse után is rengetegen berohantak. Ez akkor normális dolognak számított. Nagyon fontos, hogy tegnap nem volt nagy balhé, csupán egyetlen incidens, az emberek csak ünnepeltek és dobálták egymást a levegőbe" - nyilatkozta a holland tréner hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában, hozzátéve: az esetleges stadionbezárás érzéketlen döntés lenne, a magyar focinak sem lenne jó, és senki nem járna jól vele.

Böde Dániel a levegőben, a Ferencváros a dobogó második fokán - Fotó: ulloi129.hu

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, ketté kell választani a történteket, mivel volt egy incidens a kapu mögött, majd egy ünneplés.

"Ami az incidenst illeti, egyszerűen nem értem azokat az embereket, akik ezt megpróbálták elkövetni. Mit gondoltak, talán azt, hogy majd oda fognak jutni az újpestiekhez? Nem értem és nem tudom, hogy a Ferencvárosnak mit akartak ezzel okozni. Ennek utána fogunk járni, és természetesen meglesznek a következményei" - közölte, majd kifejtette, a klub biztonsági szolgálata jelezte a készenléti rendőrségnek, hogy valami készülődik, amikor a közönség elkezdte bontani a kordonokat, és a készenléti rendőrség nem időben avatkozott be. "Ha odamentek volna időben, akkor ez nem történik meg" - tette hozzá Orosz Pál.

A két csapat történetének 213. bajnoki összecsapását több mint 22 ezren tekintették meg a helyszínen, magyar bajnoki mérkőzés iránt több mint 17 év éve nem volt ekkora az érdeklődés; 1996 júniusában a BVSC-Ferencváros találkozót több mint 30 ezren szurkolták végig a Népstadionban.

Szurkolóinak sportszerűtlen viselkedése miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ebben az idényben kétszer büntette a Ferencvárost, augusztusban 800 ezer forintos pénzbüntetést kapott a klub, mert a drukkerek a háborús bűnökkel vádolt, nemrég elhunyt Csatáry Lászlóra emlékeztek az MTK elleni örökrangadón.

[1480580] 2013-09-22 16:30:00 Ferencváros - Újpestx;