Premier League

Nincs itt semmiféle dráma - Mourinho

José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője elégedettségét fejezte ki a Fulham 2-0-ás legyőzését követő sajtótájékoztatón. A londoni Kékek szombat este négy nyeretlenül megvívott mérkőzés után nyertek újra. A portugál szakember arra a kérdésre is választ adott, hogy Juan Mata miért nem került be a hétvégi keretbe.

Mourinhóék a Fulham legyőzése következtében kimászhatnak a gödörből - Fotó: AFP

Kellemetlen pillanatokat élhetett át Mourinho az elmúlt napokban, csapata ugyanis szerdán az Everton elleni bajnoki vereséggel a hátha mögött fogadta az FC Baselt a Bajnokok Ligája csoportkörében, ám nagy meglepetésre a Chelsea a svájciakkal szemben is pont nélkül maradt. A Fulham ellen úgy kellett a győzelem a Kékeknek, mint egy falat kenyér, és bár Oscar, valamint John Obi Mikel góljaival a Chelsea otthon tartotta a három pontot, Mourinho nem lélegezhetett fel teljesen. Az újságírók most azért "szálltak rá", mert kihagyta a keretből a gárda spanyol válogatott szélsőjét, Juan Matát. A portugál szerint Matának alkalmazkodnia kell az együttes játékához és jobban összhangba kell kerülnie társaival ahhoz, hogy visszanyerje helyét a kezdőcsapatban.

"Egy vérbeli 10-es, mint Oscar, kreativitást ad nekünk, valamint képes részt venni a letámadásban és a védekezésben" - fogalmazott Mourinho. "Juannak meg kell tanulnia az a játékstílust, melyet játszatni akarok a csapattal. Következetesebben kell futballoznia és részt kell vennie a labda visszaszerzésében is. Nem az ő hibája, hogy ezt pillanatnyilag nem tudja, az elmúlt években nem volt ilyen feladatkörhöz szokva."

Mourinho a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, a csalódottsággal teli elmúlt időszak után csapata visszatért a győzelem ösvényére.

"Az Everton elleni meccs után nagyon szomorúan mentünk haza, most viszont nagyon boldogok vagyunk. Azt gondolom, a liverpooliak ellen jobban futballoztunk, ám akkor egyetlen pontot sem szereztünk vele. A rossz kezdés után mindenki azt hangoztatta, ezt az elmúlt évtized leggyengébb rajtja a klub történetében. Ha most ránézek a tabellára, nincs előttünk senki... A Premier League szépsége, hogy mindenki képes veszíteni és pontokat hullajtani. Az első négy helyezett mindegyike vereséget szenvedett már, úgyhogy nincs itt semmiféle dráma. Elismerem, nem játszottunk szemkápráztatóan, de keményen dolgozunk tovább."

A londoni Kékekre kedden Ligakupa-mérkőzés vár a Swindon Town ellen, szombaton pedig a Tottenham vendégei lesznek a White Hart Lane-en.

[1474193] 2013-09-21 18:30:00 Chelsea - Fulhamx;