Premier League

Leeresztőben a vörös liverpooli lufi

Sehol a szezon nyitányán látott játék, inkább tavalyi önmagát idézte szombaton a Liverpool. Eddig tartott a Vörösök menetelése?

Eddig veretlen volt a 'Pool, a többiek botlásainak is köszönhetően e sorok írásakor is vezeti még a tabellát - jó eséllyel csak vasárnapig -, néhányan már bajnoki címet vagy legalábbis arra a korábbiaknál több esélyt vizionáltak. Brendan Rodgers menedzser leintette a túl lelkes szurkolókat, úgy tűnik, jogosan.

Suárezzel sem biztos, hogy egy csapásra újra belendül a Liverpool - Fotó: AFP

Ugyan a Manchester Unitedet legyőzték a Vörösök szeptember elején, az elmúlt fordulóban már voltak gondjaik a Swansea ellen, és most a Southamptonnal sem tudtak mit kezdeni. És még olyan elképesztően nagy kihívás elé sem állították vendégeiket. Ennek a Liverpoolnak továbbra sincs semmi súly a középpályájában, elöl pedig hiába játszottak a Szentek ellen nagy tehetségek, a foci csapatsport, nekik viszont ezt nem tanították meg.

Ami a középső csapatrészt illeti: nagy kérdés, hogy Lucas Leivában mit látott annak idején Rafa Benítez, mert az még mindig nem jött ki. Jordan Hendersonnál középszerűbb "tehetség" régen játszott egy topba vágyó angol csapat középpályáján, és őszintén szólva a kapitány, Steven Gerrard sincs jó formában. Alig lehetett látni a pályán, nem tudott lendületet adni, fazont szabni csapata játékának.

Mondhatnánk, hogy elöl hiányzik a jövő héten már visszatérő Luis Suárez, de nem vagyunk biztosak benne, hogy nem csak nőni fog a káosz a szerepeltetésével. A szombati támadósorban ugyanis már így is volt két játékos, akik nem képesek együtt játszani a többiekkel. Victor Moses még csak-csak próbálkozik, és néhány hónap múlva talán már jobban fogja érezni a társakat, el tudja helyezni magát a csapatban. Daniel Sturridge azonban sosem lesz nagy játékos, ha nem tanítja meg valaki végre passzolni. Nem tudjuk pontosan, hogy milyen csapatban játszott kölyökkorában, volt-e olyan játékos rajta kívül, aki legalább bele tudott rúgni a labdába, de elképesztő, hogy mennyire nem bízik a társaiban. Bármennyire is jól bánik a játékszerrel, amíg nem veszi észre, hogy vannak még vörös mezben játszók a pályán, hiába. Márpedig évek óta nem fejlődött ezen a téren.

Az egészen felül pedig még azt is hitték a hazaiak, hogy a mezek meg a cipők majd megnyerik a meccset, nem harcoltak a labdákért, ráérősen mozogtak, talán azt hitték, hogy a Southampton önként lemond majd a pontokról. Nem tette meg, ehelyett rávilágított a 'Pool szinte minden hibájára, és arra, hogy mélyről csak lépésről lépésre lehet felkapaszkodni. Márpedig a Vörösök mélyen voltak/vannak az utóbbi időben.

Premier League
5. forduló
INFO Liverpool-Southampton 0-1 (0-0)
INFO Norwich City-Aston Villa 0-1 (0-1)
INFO Newcastle-Hull City 2-3 (2-1) TIPP
INFO West Bromwich-Sunderland 3-0 (1-0)
INFO West Ham-Everton 2-3 (1-0)
INFO Chelsea-Fulham 2-0 (0-0)
[1474197] 2013-09-21 16:00:00 Liverpool - Southamptonx;