Karrier

Huszti Hannoverben képzeli el a jövőt?

Vladan Filipovics a minap arról beszélt, hogy szeretné, ha Huszti Szabolcs a télen klubot váltana, a játékos azonban nem sokkal korábban ennek némileg ellentmondó nyilatkozatot tett.

A nyári átigazolási piac nem Huszti Szabolcsról szólt, télen a Hannoverből igazi nagycsapatba válthat, s remélhetőleg egyszer még a magyar válogatottba is visszatér - írtuk menedzsere, Filipovics Vladan szavait idézve a napokban. A FIFA-licences ügynök a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában kilátásba helyezte a Hannover profijának klubváltását, aki azonban a Róbert Károly Magánklinika honlapjának nyilatkozva ennek ellentmondó kijelentést tett. A félreértések végett, Huszti Szabolcsnak semmiféle egészségügyi problémája nincs, mindössze arról van, hogy szeptember elején megszületett a középpályás első gyermeke, így immáron apaként rohamozhatja az ellenfelek kapuját.

"Boldogok vagyunk, hogy végre mi is „igazi” családdá váltunk, és próbáltunk minden percet kihasználni, hogy együtt lehessünk, mielőtt visszatértem Németországba. Szeretnénk mindent megadni a kislányunknak, amit lehet. Itt a szeretetre, a nevelésre gondolok."- nyilatkozta a robertklinika.hu-nak Huszti, aki arra a kérdésre, hogy hol éli meg az első éveket a Mia névre keresztelt jövevény, a következőt felelte. "Legalább 2 évig Hannoverben leszünk, aztán hogy merre tovább, még nehéz megmondani. A karrierem után mindenképpen Budapesten."

Vagyis úgy tűnik, Huszti Szabolcs nem feltétlenül kívánkozik egy másik csapatba, amit - figyelembe véve jelenlegi státuszát - meg is lehet érteni, hiszen Hannoverben abszolút alapember, sőt, vezére a gárdának, a társak megbecsülik, a szurkolók tisztelik, ráadásul a formája is pazarnak mondható. A 30 éves szélső három meccsen két gólt szerzett a Bundesligában, szombaton az Augsburg ellen egy góllal és gólpasszal tért vissza, miután letöltötte kétmeccses eltiltását. Jelenlegi csapatához 2015 június végéig köti szerződés, vagyis az sem elképzelhetetlen, hogy kitölti a megállapodásban foglalt időtartamot.

"Huszti Szabolcs azért nem került a nyáron egy igazi nagycsapathoz, mert komoly sérülés után az utána érdeklődők kivártak, felépül-e és hogyan fog játszani. Jól kezdett ismét focizni, s akkor már késő volt, hiába győzködtem a Hannover vezetőit, azt mondták, még a Manchester Unitednek sem adnák el most, mert ilyen képességű focistát az idő rövidsége miatt már nem találnak a helyére. Csalódtam kicsit, mert Szabinak jobb csapatban is lenne helye, a télen megpróbáljuk eladni - leginkább a Bundesligán belül, de más országot sem zárnék ki januárban” - mondta el a játékos ügynöke.