Női kézilabda NB I

Jól látszottak a Fradi vereségének előjelei?

Szerdán nagy meglepetésre vereséget szenvedett Dunaújvárosban a Ferencváros frissen Bajnokok Ligája-főtáblára jutott női kézilabdacsapata. Elek Gábor vezetőedző szerint már látszottak a kudarc jelei.

2012. október 21-én nagyszerű védekezéssel, kemény csatában 28-24-re legyőzte az FTC-Rail Cargo Hungaria a norvég Larvikot a Bajnokok Ligája csoportkörében (egy héttel azután, hogy Oroszországban megalázta a Dinamo Volgográdot), három nappal később viszont csak 31-31-es döntetlenre volt képes a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vendégeként.

Most, szűk 11 hónappal később a Ferencváros (két héttel a magyar bajnoki, kupa- és BL-győztes Győri Audi ETO KC legyőzése után) a horvát Zágráb, majd az ÉTV-Érd elleni sikerével újra a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott, három nappal később pedig már pontot sem tudott szerezni soros bajnokiján - Dunaújvárosban.

Elek Gábor csapata ugyanabba a folyóba lépett, amelybe tavaly

Végig szorosan alakult a szerdai találkozó, illetve elhúzni csak a Kohász tudott, de a hajrában így is a Fradinak állt a zászló. A zöld-fehérek azonban korán érezték lefutottnak a meccset, az utolsó percek a Bulath Anitáéké voltak, így 28-26-os hazai győzelem született. Sokat elárul a mérkőzésről, hogy a vendégeknél Tomori Zsuzsanna 11, a még nem százszázalékos Nerea Pena 7 gólt szerzett, a többiek viszont igen keveset tettek hozzá a terméshez. Igaz, Mátéfi Eszter csapatából is kiemelkedett Bulath (szintén 11 gól) és Ferling (6), de amíg náluk az a természetes, hogy a rutinosabbak viszik előre a csapatot, addig a Fradinál idén már épp az lenne a cél, hogy ne csak egy-két emberen (ne csak Tomorin) múljon a siker.

"Kevés volt az akarás és a tűz a csapatban. Nagyon elégedetlen vagyok. Tanácstalanul állok a meccs előtt. Végig kell gondolnunk, mi történt. Sajnos már hétvégén is láttam erre utaló jeleket. Szombaton és vasárnap is csak akkor kaptuk össze magunkat, amikor égett a ház. Akkor sikerült, Dunaújvárosban nem. Ez mindenképp elgondolkodtató, de dolgozni kell tovább. Az élet nem áll meg. Komoly és nehéz feladatokra készülünk a továbbiakban is, bár nagyon kellemetlenül ért minket ez a vereség. Nagyon szégyellem magam és elnézést kérek a szurkolóinktól, akik elutaztak a mérkőzésre, mert nem azt kapták, amit vártak tőlünk. Teljes joggal vannak elkeseredve" - kritizálta Elek Gábor sajátjait a fradi.hu-nak nyilatkozva, és utalt vissza a hétvégi BL-selejtezőre, amelynek elődöntőjét is a vártnál nehezebben nyerték meg, és a döntőben is adtak egy félidő előnyt az Érdnek.

Pedig a szakember már a Győr legyőzése után is szerénységre, koncentrációra biztatta övéit, és nem győzi mosni a fejeket az időkéréseknél sem, amikor látja, hogy nem megfelelő a hozzáállás. Abban persze igaza van, hogy az élet megy tovább. Az Eger elleni hétvégi hazai meccs várhatóan nem is okoz gondot csapatának, de abban biztosak lehetünk, hogy egy-két büntetőkört futnak a lányok a napokban az edzéseken.

Női kézilabda NB I
4. forduló
Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Siófok Galerius Fürdő KC 29-32
Eszterházy KFSC-Global Safe - Debrecen-TVP 26-31
Dunaújvárosi Kohász KA - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-26
MTK-Budapest SE - Fehérvár KC 21-27
Békéscsabai ENKSE - Győri Audi ETO KC 15-30
ÉTV-Érd - Ipress Center-Vác 24-14
 
Az élmezőny: 1. Debrecen 8 pont/4 mérkőzés, 2. Győr 6/4, 3. Érd 6/3, 4. Ferencváros 6/4, 5. Dunaújváros 6/4