Női kézilabda BL

Három újonc és négy korábbi győztes a főtáblán

megosztom

A Viborg meglepő kiesése ellenére is van négy korábbi győztes a női kézilabda Bajnokok Ligája idei 16 csapatos mezőnyében.

Vasárnap ért véget a 2013/14-es női kézilabda Bajnokok Ligája sorozat selejtezője. A tizenhat csapatos főtábla mezőnyében csupán három újonc együttes találhat, a spanyol Bera Bera, a román HCM Baia Mare és a macedón Vardar Szkopje egyaránt első BL-menetelésére készülhet. A selejtezőben egy korábbi győztes (a romániai selejtező torna elődöntőjében elvérző Viborg) búcsúzott, ugyanakkor négy olyan csapat (a címvédő Győri ETO-n kívül a Podgorica, a Larvik és a Hypo Niederösterreich) is ott van a mezőnyben, amely korábban győzött már a sorozatban.

Érdekesség, hogy az idei BL küzdelmekben is folytatódik az orosz női kézilabda hanyatlása, hiszen a vb-ről történő lemaradás után most - a tavalyi két résztvevő csapatuk után - a Bajnokok Ligájára sem sikerült kvalifikálniuk. Ismét lesz viszont francia, macedón, spanyol és lengyel (a tíz év után ismét főtáblás Lublin) együttes a csoportkörben. A mezőnyben 14 különböző ország csapatai találhatóak meg, a mieinken kívül a németeknek (Thüringer HC, HC Leipzig) sikerült két csapattal eljutniuk a csoportkörbe, az éveken keresztül rendre két csapatot küldő dánoknak (éppen a háromszoros BL-győztes Viborg kudarca miatt) most csak egy csapatot kell figyelniük.

Fogadási fronton egyelőre nem túl aktívak az irodák a női Bajnokok Ligáját tekintve, igaz mivel a csoportkör küzdelmei csak októberben kezdődnek el, így van idejük kialakítani az erősorrendet. Valami azt súgja nekünk, hogy ebben igencsak elől lesz a címvédő győri csapat és a Ferencváros nyolcba jutási esélyeit illetően is optimisták lehetünk.

A 2013/14-es női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:
A-csoport: Győri Audi ETO KC, Thüringer HC (német), Hypo NÖ (osztrák), Baia Mare (romániai)
B-csoport: Buducsnoszt (montenegrói), Midtjylland (dán), Lublin (lengyel), Ferencváros
C-csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Sävehof (svéd), HC Leipzig (német)
D-csoport: Larvik (norvég), Balonmano Bera Bera (spanyol), Podravka Vegeta (horvát), Vardar Szkopje (macedón)
megosztom