Barcelona

A Barca kilencéves szerződést kötött a svéd csodagyerekkel

megosztom

A Barcelona szerződtette akadémiájára Zico Jr. Marecaldit, a kilencéves svéd fiú lenyűgözte a La Masia vezetőit.

Zico a Barcánál bizonyíthat - Fotó: Europsort

A fiú a brazil legenda, Zico után kapta nevét, ám ő Lionel Messit tartja példaképének. Zico sztárnak számít hazájában, tehetségére korán felfigyeltek. A Barcelonához az ötödosztályú BK Olympic utánpótlásából csatlakozik, amely a svéd jogszabályok értelmében nem kap kártérítést a játékos után. A BK-nál mégsem búslakodnak. "Ez remek reklám a klubnak és nagyszerű lehetőség Zicónak" - mondta Leif Isie utánpótlásedző.

Zico édesapja, Antonio szintén a BK-nál dolgozik trénerként. A fiú bentlakásos iskolába kerül Barcelonában, családja néhány hónap múlva követi. "Nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy a Barcelona szerződést kínált neki, ám amikor meghallotta, hogy bentlakásos iskolába kell költöznie, sírt, azt mondta, nem akar elhagyni minket. Aztán húsz perccel később úgy döntött, ez egy jó lehetőség. Rajta múlt, ha nem akart volna menni, lefújtuk volna az egészet" - magyarázta az apa.

A kisfiúnak búcsúmeccset rendeztek a BK-nál, ő pedig abban reménykedik, hogy megragad a katalán gárdánál és Henrik Larsson, valamint Zlatan Ibrahimovic után a nagycsapat harmadik svéd labdarúgója lehet.

Ami Messiéket illeti, szerdán az Ajax ellen kezdik meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában.

[1573769] 2013-09-18 20:45:00 Barcelona - Ajaxx;
megosztom