Átigazolás

Nincs megállapodás az izraeliekkel, Guzmics Szombathelyen marad

Úgy tűnt, még a hétvégén új csapata lehet a Szombathelyi Haladás védőjének, Guzmics Richárdnak, ám mostanra biztossá vált, hogy a válogatott védő végül a vasi megyeszékhelyen marad.

Guzmics Richárd ősszel még biztosan a Haladás mezében futballozik - Fotó: haladas.hu

Amint arról a hatharom.com is beszámolt korábban, az izraeli élvonalbeli bajnokság jelenlegi kilencedik helyezettje, a Beitar Jeruzsálem kölcsönvette volna a szombathelyiek saját nevelésű középső védőjét. Sőt, később kiderült, hogy a hatszoros bajnokcsapat meg is tette hivatalos ajánlatát a Haladás vezetői felé, de a felek nem tudtak egyezségre jutni.

Legalábbis az egyik variáció szerint. Merthogy olyan információk is kiszivárogtak, miszerint a zöld-fehérek csak akkor engedték volna el Guzmicsot az idény végéig kölcsönbe, ha ezzel automatikusan meghosszabbítja 2014 június 30-án lejáró szerződését. Úgy tudni, a 26 esztendős bekk ezt az opciót kifogásolta, a klubvezetés ezért nem bólintott rá a Beitar ajánlatára.

"Én úgy tudom, hogy a Beitar küldött ajánlatot a Haladásnak, megegyezés azonban nem született" - fogalmazott Guzmics a nyugat.hu-nak adott interjújában. "Ezzel számomra véget ért az átigazolási szezon. Egy kicsit megkönnyebbültem, és örülök annak, hogy ismét csak a focira koncentrálhatok. Remélem most már semmilyen külső tényező nem fog ebben megzavarni. Nagyon szeretnénk a Haladással jól szerepelni, és persze ott van a hollandok elleni sorsdöntő világbajnoki selejtező, ahol az egész nemzeti csapatra fontos feladat vár. Remélem, én is tudok segíteni abban, hogy megvalósítsuk álmainkat."

Az NB I-ben száznegyvennyolc mérkőzésen két gólt szerző védő így biztosan a bajnokságban hat találkozó óta veretlen, igaz, ezalatt négyszer döntetlenre végző Haladás erősíti az őszi szezonban. Jövő nyáron viszont - szerződéshosszabbítás hiányában - akár ingyen elvihetik a Rohonci útról.

[1480582] 2013-09-21 16:00:00 Haladás - Puskás Akadémiax;