Női kézilabda BL

Félidőnyi szunyókálás után hengerelt és főtáblás a Ferencváros

Harminc percen keresztül jobb volt az ÉTV-Érd a női kézilabda Bajnokok Ligája népligeti selejtezőtornájának döntőjében, de után a papírformának megfelelő, egyértelmű győzelmet aratott, és a 16-os főtáblára jutott az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Amint arról olvashattatok előzetesen a hatharom.com-on, az egész torna esélyese a tavaly a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutó Ferencváros volt, így ezen a mérkőzésen is azt várhattuk volna a zöld-fehérektől, hogy magabiztos sikert aratnak. Az első félidő viszont az Érd sokkal jobb teljesítményéről és a Fradi tompaságáról szólt.

Penáék (balra) örülhetnek, Triscsuk sajnos kórházba került - Fotó: MTI

Sok volt hazai oldalon az előkészítetlen, elkapkodott lövés, lassú volt a passzjáték, hátul nem volt meg a megfelelő keménység, és a kapuban Abramovics is kevésbé látszott élesnek, mint az utóbbi hetekben. Ezzel szemben a vendégek lendületesek voltak, kihasználták a Ferencváros lassú visszarendeződéseit, így fokozatosan növelve az előnyüket, háromgólos különbséget alakítottak ki.

A szünet után viszont hiába szerezték ők az első találatot, lendületet vett a Fradi, és rövid idő alatt eldöntötte a mérkőzést. Sajnos ehhez kellett az is, hogy Tomori Zsuzsanna egy lövés után arcon találta Triscsuk Krisztinát, aki súlyosan megsérült, ez pedig utólag rossz ízt adott a meccsnek.

Hiába kért azonnal időt Szabó Edina, hiába magyarázta tanítványainak, hogy nem omolhatnak össze, az irányító fájdalmait és szenvedését látva meginogtak, illetve természetesen Triscsuk tudása is nagyon hiányzott az Érdnek. Így negyedóra után a háromgólos hátrány helyett már háromgólos előnyben volt az FTC, amely tovább növelte előnyét a hajrában, végül az eredmény alapján sima győzelmet aratott.

Ezzel feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, míg az Érd a KEK-ben folytathatja a horvát Zagrebbel és a svájci Zuggal együtt.

Női kézilabda Bajnokok Ligája
selejtező
döntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉTV-Érd 31-24 (13-16)
bronzmérkőzés:
Lokomotiva Zagreb (horvát)-Zug (svájci) 35-24 (18-10)
 
A torna végeredménye: 1. FTC, 2. Érd, 3. Zagreb, 4. Zug