NB I

Előnyből szenvedte el első vereségét Debrecenben a Videoton

Az első félidőben nagy taktikai harcról, a másodikban gólokról, majd feszültségről szóló rangadón legyőzte a Debrecen a Videotont az OTP Bank Liga 7. fordulójában.

Ugyan a mezőnyjátékot a Debrecen utalta a meccs elején, a veszélyesebb az indításokból egyértelműen a Videoton volt. Gyurcsóé volt az első kapura tartó lövés, de veszélyes nem volt, éles szögből, gyengén lőtt a jobb alsóra, Verpecz könnyen védett. Kleinheisler egy 20 méteres kapáslövéssel dolgoztatta meg a hazai kapust, majd újra Gyurcsó következett kétszer is, de nem okozott gondot a portásnak.

A 29. percben jött az első, nagy Debrecen-helyzet, előbb Volas rúgott lyukat, majd Kulcsár próbálkozását két bevetődő védő blokkolta, végül Vadnai lőtt a léc fölé.

Az igazi események a szünet utánra maradtak, az 51. percben például már megszerezte a vezetést a Videoton: Kleinheisler jobb oldali ritmusváltása és beadása után Máté Péterről az égbe perdült a labda, de sem ő nem mozdult felé, amikor lehullott, sem Verpecz nem lépett ki érte, Gyurcsó pedig odaugrott, és belőtte. (0-1)

Sidibét küldte pályára hátrányban Kondás Elemér, ez pedig hamarosan egyenlítést is ért: a csatár indította a bal szélen Szakályt, aki ugyan túl közel vezette Calatayudhoz a labdát, de az középre perdült a kapusról, ott senki nem követte Sidibét, akinek nem volt nehéz dolga a gólszerzéssel. (1-1)

A hajrához közeledve egyre feszültebb volt a hangulat, repkedtek a sárga lapok, majd a 79. percben a fölénybe került Debrecen megszerezte a győztes találatot: egy oldalsó szabadrúgást követően Szolnoki próbálta kifejelni a labdát, de a hosszú felé csúsztatott, ott pedig Volast senki nem követte, így közvetlen közelről terelte a játékszert a hálóba. (2-1)

A sikerrel a Loki pontszámban utolérte, jobb gólkülönbségével pedig meg is előzi a Videotont, így átvette a vezetést a tabellán.

OTP Bank Liga
7. forduló
INFO DVSC-TEVA - Videoton FC 2-1 (0-0)
Debrecen, 7000 néző, v.: Vad II.
 
gólszerzők: Sidibe (60.), Volas (79.), illetve Gyurcsó (51.)
sárga lap: Lázár P. (18.), Vadnai (44.), Brkovic (78.), Szakály P. (90.), illetve Caneira (56.), Tóth B. (66.), Nikolics (81.), Paraibá (90.), Álvarez (93.)
 
DVSC: Verpecz - Lázár P. (Brkovic, 77.), Máté P., Mészáros N., Korhut - Ferenczi J. (Sidibe, 53.), Zsidai, Vadnai (Trninic, 85.), Szakály P. - Kulcsár T., Volas
 
Videoton: Calatayud - Vinicius, Caneira, V. Gomes, Szolnoki - Stopira, Tóth B., Álvarez, Kleinheisler (Zé Luis, 64.), Gyurcsó (Paraibá, 73.) - Nikolics
[1480560] 2013-09-15 16:30:00 Debrecen - Videotonx;