Osztrák foci

A Sturmnak már nincs szüksége Szabicsra

megosztom

Nem kertelt az osztrák Bundesligában szereplő Sturm Graz általános igazgatója, Gerhard Goldbrich, amikor elmondta, a klub a továbbiakban nem számít Szabics Imre szolgálataira. A magyar válogatott támadóra nehéz hónapok várnak, a stájerek ráadásul úgy tudják, a 32 esztendős támadó a szezon végén visszavonul.

Szabics Imrével nem számolnak a Sturm Graznál

"Szabics Imre már nem szerepel a terveink között" - fogalmazott a sportvezető a sport10.at-nak adott interjújában. "Tudomásom szerint egyébként jövő nyáron befejezi a futballt. Úgy döntöttünk, hogy a fiataloknak adunk játéklehetőséget támadó poszton."

A szegedi születésű támadó az idei szezonban mindössze 185 percet töltött pályán a bajnokságban, négyszer csereként lépett pályára, egy gólt azonban így is szerzett a Wacker Innsbruck ellen 2-2-re végződött mérkőzésen. Amíg az elmúlt három szezonban Szabics alapembernek számított a Sturmnál, a fenti sorokat olvasva úgy tűnik, idén epizódszerepet sem szánnak neki Grazban.

Pedig Darko MIlanics csapata nem lehet büszke eddigi teljesítményére, hét forduló alatt mindössze egyszer nyert a gárda. 2012 nyarán a hatharom.com arról írt, hogy Szabics visszatérhet nevelőegyesületéhez, a Ferencvároshoz, ám a csatár végül további egy esztendővel, 2014-ig meghosszabbította szerződését a graziakkal. Szabics akkor úgy fogalmazott, az együttműködés még 2014-en is túlnyúlhat. Az igazsághoz tartozik, hogy a kontraktus megújításának időpontjában még Peter Hyballa volt a Sturm vezetőedzője, őt azonban idén áprilisban menesztették.

[1480397] 2013-09-14 19:00:00 Wiener Neustadt - Sturm Grazx;
megosztom