Vb 2014

Messin múlik Argentína világbajnoki címe - Mario Kempes

Az argentinok egykori legendás csatára, Mario Kempes szerint válogatottjuk világbajnoki teljesítménye Lionel Messi egészségi állapotán múlhat.

Kempes az 1978-as vb döntőjében két gólt rúgott Hollandiának

Argentína magyar idő szerint szerda hajnalban Paraguayban lép fel, és ha nyerni tud, akkor sorrendben 11. alkalommal kvalifikálja magát világbajnokságra. Mario Kempes, az 1978-as vb argentin hőse és gólkirálya szerint válogatottjuk harmadik aranyérme Lionel Messi egészségi állapotán múlhat. A gauchók 1978-ban és 1986-ban nyerték meg a világbajnoki címet.

"Még mindig egy év van a tornáig, hosszú a szezon, nagyon sok meccs van hátra - mondta az 59 éves Kempes, aki 1978-ban hat találattal lett a vb gólkirálya. - Reméljük, Messi kiváló állapotban érkezik a brazil vb-re. Ha így lesz, akkor Argentínának jó esélyei vannak a világbajnoki címre."

Kempes szerint Messi és Neymar különleges párost alkothatnak az FC Barcelonában.

"Mindketten nagyon fiatalok, még éveken át együtt játszhatnak - vélekedett Kempes, aki játékosként kétszer is spanyol gólkirály volt a Valencia tagjaként. - Különleges duót alkothatnak. Egyikük már mindent megnyert Európában, és még mindig sikerre éhes, a másik pedig most érkezett és szeretné bebizonyítani, hogy amit a Santosnál mutatott az tényleg valóság. Csodás eredményeket érhetnek el."

Az egykori kiváló csatár szerint a Barcelona jól választott, amikor Gerardo Martinót ültette a kispadra.

"Habár korábban nem dolgozott Európában, de mindig látványos futballra törekedett - indokolt Kempes. - Ezt a Newell'snél is láthattuk. Jól választott a Barcelona."

Ha szeretnél többet megtudni a vb-selejtezők dél-amerikai csoportjáról, olvasd el a hatharom.com beharangozóját!

[1085571] 2013-09-11 03:40:00 Paraguay - Argentínax;