Nemzetközi foci

Lewandowski sérülése miatt kerülhet bajba a BL-ben a Dortmund?

Kisebb térdsérülést szenvedett Robert Lewandowski, a Borussia Dortmund csatára a lengyel válogatottban.

Lewandowski pénteken végigjátszotta a lengyelek Montenegró elleni világbajnoki selejtezőjét, és ő szerezte csapata gólját is az 1-1-gyel véget ért meccsen. San Marino ellen azonban már nem lesz pályán kedden a sérülése miatt.

Válogatottban szerzett sérülés miatt bosszankodhat Lewandowski klubja - Fotó: AFP

Meglepő lenne, ha a miniállam elleni mérkőzés nélküle gondot okozna Lengyelország válogatottjának, inkább klubja bosszankodhat a sérülés miatt. A csatár el is hagyta már a nemzeti csapatot, Dortmundban pedig a csapat orvosai vizsgálják majd meg, hogy pontosan mennyire súlyos a sérülése, mennyi időt kell kihagynia.

A sárga-feketék négy forduló után egyedüliként százszázalékosak a Bundesligában, így természetesen az élen állnak. Hétvégén a Hamburgot fogadják, és már azon a meccsen is hiányozhat nekik Lewandowski (ugyanakkor akár Bajner Bálint is újra az első keretbe kerülhet), de még fontosabb lenne a játéka jövő szerdán, a Napoli elleni BL-meccsen.

Ha pedig mégis súlyosabbnak bizonyul a sérülés, az komoly csapást is jelenthet a csapatnak, amely a lengyel nélkül igen nehéz helyzetbe kerülhet a csoportjában, amelyben az Arsenallal és az Olympique Marseille-jel is meg kell küzdenie.

[1479026] 2013-09-14 18:30:00 Borussia Dortmund - Hamburgx;[1573719] 2013-09-18 20:45:00 SSC Napoli - Borussia Dortmundx;