Átigazolás

Kapuscsere a Barcelona és a Chelsea között?

megosztom

Katalóniai lapértesülések szerint a Chelsea a Barcelona kapusát, Victor Valdést, a Barcelona pedig a Chelsea hálóőrét, Petr Cechet szeretné megszerezni.

A Sport és a Mundo Deportivo értesülései - vagy inkább ötletei - alapján az lenne a legkézenfekvőbb, hogy a két klub kicseréli kapusait, és még az is lehet, hogy ez történik majd, de egyelőre úgy tűnik, nincs konkrét összefüggés a két hír között.

Petr Cech lesz Victor Valdés utódja? - Fotó: AFP

A Sport ugyanis arról írt, hogy Petr Cech jövője valamilyen meg nem nevezett oknál fogva bizonytalan a Chelsea-nél, és az ő pótlására szemelte ki José Mourinho a Barcelona kapusát. A Mundo Deportivo viszont úgy tudja, hogy a most még az Atlético Madridnál kölcsönben lévő Thibaut Courtois szoríthatja ki a cseh portást a Kékeknél, és ezt használná ki a Barca, amelynél a szezon végén lejár Victor Valdés szerződése.

Utóbbi okból kifolyólag egyébként konkrét cseréről nem is beszélhetünk, hiszen Valdés legfeljebb szabadon igazolható játékosként kerülhet a londoniakhoz. De azért ez is meglepő lenne, mert az ő viszonya valószínűleg nem felhőtlen José Mourinhóval, akivel az utóbbi időben a Real Madrid edzőjeként került szembe sokszor. A leglátványosabb "összecsapásuk" azonban 2010-ben történt, amikor az Inter a Camp Nouban harcolta ki a portugál szakember irányításával a továbbjutást a Bajnokok Ligájában.

Akkor Mourinho az egyik lelátó felé látványosan mutogatva ünnepelte a sikert - állítása szerint a fiának mutogatott -, ez pedig nem tetszett Valdésnek, aki megpróbálta leállítani, és kisebb lökdösődés alakult ki.

Arra komoly esélyt tehát nem látunk, hogy a spanyol válogatott játékosa a Chelsea-ben köt ki, Petr Cech átigazolásában már valamivel több lehet a realitás. Persze érte valószínűleg szép összeget kellene fizetnie a Barcelonának, hiszen a szerződése 2016-ig köti a Kékekhez.

megosztom