WTCC

Michelisz taktikázva érne dobogóra Kaliforniában - videó

"Szándékosan" a hetedik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) Amerikai Nagydíjának időmérő edzésén Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője.

A taktikázásnak az volt az oka a kvalifikáción, hogy a csapatnak motort kellett cserélnie Michelisz Hondájában, így az első futamon mindenképp rajtbüntetést kap a versenyző, azaz az a verseny gyakorlatilag "megy a kukába". A másodikra viszont nem érvényes a büntetés, az eredeti szabályoknak megfelelően megfordítják az első tíz versenyző rajtsorrendjét, így a magyar pilóta a negyedik pozícióból rajtolhat majd.

Michelisznek taktikáznia kellett, reméljük, bejön - Fotó: zengomotorsport.hu

A Zengő Motorsport ezzel a húzással igyekezett esélyt adni Michelisznek a dobogós helyezésre a második futamon, igaz, tökéletesen maga a versenyző sem volt elégedett az eredménnyel. Elmondása szerint még egy kicsivel lassabban haladva egy-két hellyel hátrébb végezhetett volna - ezzel a második "körben" előrébb kerülhetett volna -, ugyanakkor azzal is tisztában volt, hogy túlzott kockázatvállalással akár 11. is lehetett volna, akkor pedig borultak volna a tervek.

Így tehát Mehdi Bennani, a márkatárs Gabriele Tarquini és Robert Huff mögül rajtol majd Michelisz a második körben, és verseny közben kell bizonyítania, hogy alkalmas a dobogó elérésére. Várakozásai szerint ez nem lesz egyszerű a szűk Sonoma Racewayen, ugyanakkor az autója szombaton versenyképesnek tűnt, így lesz esélye az előrelépésre.

Fotó forrása: www.zengomotorsport.hu