Gyász

A győri és a magyar sport számára is tragédia történt - Borkai Zsolt

  • MOB
  • MTI

Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Győr polgármestere Buenos Airesből, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kongresszusáról mély részvétét fejezte ki az UNI Győr női kosárlabdacsapatát, 85-ös főúton ért szombati buszbalesetével kapcsolatban, melyben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette, valamint több játékos súlyosan megsérült.

Szurkolók, barátok és ellenfelek is gyertyákkkal emlékeznek Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre - Fotó: MTI

"Őszinte részvétemet fejezem ki Tapodi Péter és Fűzy Ákos családjainak, a sérült játékosoknak pedig mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánok. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek. Győr nagyon büszke a kosárlabdacsapatára, sok örömteli pillanatot okozott nekünk az egyesület. A győri és a magyar sport számára egyaránt tragédia ez a mai nap, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsük a játékosokat, a vezetőket, de abban is biztos vagyok, hogy egy ilyen esemény feldolgozása nem megy egyik napról a másikra" - mondta Borkai Zsolt.

A balesetben egy személyautó ütközött össze a győri együttest szállító busszal, s Tapodi Péter a helyszínen belehalt sérüléseibe. Fűzyt a helyszínen újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel, végtagleszakadással, kritikus állapotban szállították kórházba, de annyi vért vesztett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A buszon utazó 16 ember mindegyike, továbbá a személygépkocsi vezetője is érintett volt a balesetben. Nyolc sérültet szállítottak a Soproni Erzsébet Oktató Kórházba, hármuk állapota súlyos - közölte az intézmény osztályvezető főorvosa szombat este az MTI-vel. Orbán Ferenc tájékoztatása szerint a súlyos sérültek töréseket szenvedtek. Az öt könnyebb sérültön jellemzően kiterjedt zúzódásokat, hámsérüléseket diagnosztizáltak a sürgősségi osztályon.

A szombathelyi kórház főigazgatója, Nagy Lajos korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy súlyos állapotú férfit és egy könnyebben sérült nőt szállítottak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba.

A csapat egyik szerb nemzetiségű tagjának félig leszakadt lábát Győrben kellett amputálni. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint intézményükbe két embert szállítottak súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit.

A rendőrség őrizetbe vette a 69 éves kapuvári férfit, aki ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indítanak eljárást.