Barcelona

Abidal rendesen megkapta a fizetését - állítja a Barca

Közleményben cáfolta a francia L'Equipe Éric Abidalnak tulajdonított szavait, amelyek szerint a játékos korábbi súlyos betegsége idején nem kapta volna meg a fizetését.

"Amikor a harcomat vívtam a betegséggel, azokban a hónapokban a klub nem fizetett nekem" - idézte a francia sportlap a hátvédet, akinél 2011-ben májdaganatot diagnosztizáltak, ami egy azonnali műtét után 2012-ben kiújult, így átültetést kellett a játékoson végrehajtani. Az előző idényben tért vissza, de szerződését nem hosszabbította meg a Barcelona, így ma már a Monaco játékosa.

Cáfolta Abidalkorábban megjelent nyilatkozatát a Barcelona - Fotó: AFP

A katalánok igyekeztek gyorsan reagálni a megjelentekre: "A Barcelona felvette a játékossal a kapcsolatot, hogy tisztázza a félreértést, amit a L'Equipe-nek tett nyilatkozata keltett. Mindkét fél megerősíti, hogy a klub teljesítette szerződésben foglalt kötelezettségeit. A Barcelona 2012 januárjában, amikor a játékos visszaesett, szerződéshosszabbítást ajánlott neki, ami jelentős aláírási bónuszt is tartalmazott. Ezt a szerződést alá is írtuk. A Barcelona később sem próbált egyoldalúan elállni a megállapodástól, de közös megegyezés szerint a klub és a játékos felfüggesztették a szerződést, amíg Abidalt játékra alkalmassá nem nyilvánították. Ebben az időszakban is felvehette a fizetését, a visszatérésekor pedig megkapta a részarányosan neki járó összeget."

Idén tavasszal aztán nem hosszabbították meg újra a hátvéd kontraktusát, amely lejárt, így ingyen került a Monacóhoz, ahol korábban két éven keresztül már játszott.