Atlétika

Powellnek a B-próbája is pozitív lett

A jamaicai doppingellenes bizottság bejelentése szerint a 100 méter korábbi világcsúcstartójának, Asafa Powellnek, és az olimpiai bajnok Sherone Simpsonnak pozitív lett a B-próbája is.

Powell, Simpson és további három atléta a júniusi országos bajnokságon bukott meg, és most a második teszt is rájuk nézve terhelő eredményt hozott. Paul Doyle, a sprinterek menedzsere szerint a csoport erőnléti edzője tehet arról, hogy tiltott szer jutott az atléták szervezetébe. Az atléták kettő helyett négyéves eltiltásra számíthatnak.

Az atlétikát több doppingbotrány is megrázta a nyáron: lebukott az amerikai Tyson Gay, Powell és a szintén jamaicai Veronica Campbell-Brown, Törökországban pedig 31 sportolót tiltottak el tiltott szerek használatáért.

A minden idők legtöbb 10 másodpercen belüli 100-as eredményével rendelkező, 2008-ban a váltóval olimpiai bajnok Powell a kingstoni viadalon meglepetésre csupán negyedik lett a klasszikus sprintszámban, így egyéniben nem jutott ki az augusztusi, moszkvai világbajnokságra.

Simpson a 2008-as olimpián női 100-on ezüstérmes, a váltóval 2004-ben arany-, tavaly pedig ezüstérmes lett.