Videoton

Kovács Istvánt műteni kell

Beigazolódott a gyanú, Kovács István kulcscsonttörést szenvedett az U21-es labdarúgó-válogatott csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőjén, így több hét pihenőre kényszerül.

Több hét kihagyás vár Kovácsra

A csütörtök délutáni Magyarország U21-Bosznia-Hercegovina U21 Eb-selejtezőn Kovács István súlyos sérülést szenvedett.

"Kovácsot azonnal a kecskeméti kórházba szállították, ahol kimutatták a vizsgálatok, hogy a baloldali kulcscsontja eltörött. Játékosunkat a vizsgálatok után Székesfehérvárra szállították, ahol pénteken meg is operálják. Előreláthatólag több hetet kell kihagynia" - nyilatkozta Dr. Kovács Tibor a vidi.hu-nak.

A korosztályos csapat kapitánya a 82. percben ziccerben léphetett ki, de a rivális egyik játékosa hátulról fellökte. Az eredeti terv az volt, hogy Kovács, a Videoton FC támadó középpályása az U21-es Eb-selejtező után csatlakozik Egervári Sándor együtteséhez, és a jövő keddi, észtek elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretnek már tagja lesz.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen súlyos sérülést szenvedtem, és emiatt hosszabb időt ki kell hagynom. Az esés után egyből tudtam, hogy nagy a baj, komoly fájdalmat éreztem. A kecskeméti kórházban aztán rögzítették a sérült kezemet, ennek köszönhetően enyhült a fájdalom. Annak szívből örülök, hogy sikerült megnyernünk a meccset. Megmondom őszintén, 0-1-nél sem izgultam, mert éreztem, hogy jobbak vagyunk a bosnyákoknál, akik - ha szabad így fogalmaznom - csalták a focit. Végül gólokban is megmutatkozott, hogy jobb csapat vagyunk. Októberben két nagyon nehéz meccs vár ránk Ausztria és Spanyolország ellen, az önbizalmunknak persze jót tett, hogy két meccs után van 6 pontunk, de a neheze még csak most jön. Hogy velem, vagy nélkülem, azt most még nem tudom megmondani, bízom benne, hogy jól sikerül a műtétem, és gyors lesz a rehabilitációm" - árulta el a fehérvári klub honlapjának Kovács István.

U21-es Európa-bajnokság
selejtező, 4. csoport
INFO Magyarország - Bosznia-Hercegovina 4-1 (0-1)
gólszerzők: Holman (50., 71.), Baráth (59.), Adorján (84. - büntetőből), illetve Prcic (8.)
 
A mieink felállása: Jova - Szolnoki, Otigba, Kelemen, Baráth - Vécsei, Windecker, Kleinheisler (Adorján, 46.), Radó - Kovács (Bacsa, 84.) - Bese (Holman, 46.)
 
INFO Ausztria-Spanyolország 2-6 (1-4)
 
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Spanyolország 3/1, 3. Ausztria 3/2, 4. Bosznia-Hercegovina 3/2, 5. Albánia 0/3
[1424473] 2013-09-05 18:00:00 Hungary U21 - Bosnia-Herzegovina U21x;