Barcelona

Kínos váddal illeti a Barcát Abidal

A francia válogatott balhátvéd a L'Equipe magazinnak adott nyilatkozatában azt állítja, korábbi klubja nem utalt neki fizetést abban az időszakban, mikor súlyos betegségével küzdött.

Eric Abidal 2007 és 2013 között volt a Barcelona csapatának játékosa, ez idő alatt többek között négyszeres spanyol bajnoknak, kétszeres kupagyőztesnek és kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatta magát.

Mint ismert, a francia válogatottnál 2011 tavaszán diagnosztizáltak rossz indulatú daganatot, amit hossza kezelés után végül teljes mértékben le tudott győzni. Igaz, a Barcelonának többé már nem volt alapembere, de a klub mindvégig kiállt mellette és segített ahol tudta. Legalábbis eddig így szólt a fáma.

A minap azonban maga a játékos cáfolt rá erre, amikor a francia L'Equipe-nek adott interjúban beszélt a katalánoknál eltöltött időről, a lapnak azt mondta, a Barca nem fizetett neki azokban a hónapokban, amikben betegségével küszködött. "Nehéz megérteni a Barcelona legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Nem a pénzért nem maradtam a klubnál,hiszen amikor a harcomat vívtam a betegséggel, azokban a hónapokban a klub nem fizetett nekem." - mondta a védő, aki elárulta, Guardiola távozása sarkallta őt is az eligazolásra. "Ha Guardiola folytatja a munkát a csapatnál valószínű én is maradtam volna. Nagyszerű embert ismertem meg benne, aki nem mellesleg egy kiváló edző is. Most szerencsém van, mert élvezem a Monaco edzőjének és elnökének a bizalmát. Lekopogom, most minden rendben van körülöttem."

Abidal a nyáron szerződött a Monaco együtteséhez, ahol 2000 és 2002 között már szerepelt a felnőtt csapatban. Claudio Ranieri, a gárda vezetőedzője alapemberként számol a 33 éves védővel, aki eddig jó játékával hálálta meg a bizalmat. A nyáron alaposan megerősödő Monaco négy forduló után vezeti a Ligue 1 tabelláját.