US Open

Djokovics legyőzte és megdicsérte Juzsnijt

A világelső Novak Djokovics négy játszmában verte az orosz Mihail Juzsnijt az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében.

Djokovics először bukott szettet New Yorkban - fotó: AFP

Először bukott játszmát Novak Djokovics a US Open mostani kiírásában. A szerb eddig makulátlan teljesítményt nyújtott, ám a negyeddöntőben Mihail Juzsnij egy szettet elvett tőle. Persze ennél többre nem volt képes az orosz, Djokovics válaszként 6:0-ra nyerte az utolsó menetet, és négy játszmában, két óra 34 perc alatt az elődöntőbe került. A szerb sorrendben 14. alkalommal került elődöntőbe Grand Slam-versenyen.

"Felvillanyozó atmoszféra, remek hangulat volt a meccsen - értékelt Djokovics. - Mihail remek teniszező és nagy küzdő, az egyik legjobb meccsét játszotta."

Djokovics az elődöntőben a kilencedik helyen kiemelt Stanislas Wawrinka ellen folytatja, aki három játszmában búcsúztatta Murrayt. Djokovics elismerően szólt svájci ellenfeléről is. "Megmutatta, hogy miért van az első tízben, a címvédőt győzte le három sima szettben, és minden bizonnyal élete legjobbját nyújtotta kemény pályán. Nagyon szoros meccs lesz, nincs egyértelmű favorit."

Djokovics előtt valószínűleg felsejlik legutóbbi mérkőzésük az Australian Openen, ahol öldöklő küzdelemre késztette őt Wawrinka a legjobb nyolc közé jutásért. A 4 óra 27 percig tartó drámai csatában végül a szerb világelső kerekedett felül - a döntő szettet 12-10-re megnyerve -, hogy aztán meg se álljon a végső győzelemig. Ha hihetünk Djokovics előrejelzésének, a szombati meccsük is hasonlóan kiélezett lesz.

US Open
Férfi egyes
Negyeddöntő
Djokovics (szerb, 1.)–Juzsnij (orosz, 21.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:0
Wawrinka (svájci, 9.)–Murray (brit, 3.) 6:4, 6:3, 6:2 TIPP
Az elődöntőben
Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 9.)
Gasquet (francia, 8.)–Nadal (spanyol, 2.)