Karrier

Csak a Chelsea-vel foglalkozom - Mata

Juan Mata a Chelsea TV-nek elmondta, fel sem merült, hogy a nyáron elhagyja a csapatot. A spanyol támadó középpályást londoni riválisokon túl a Paris Saint-Germainnel boronálták össze.

Mata boldog a Chelsea-nél - Fotó: AFP

"Tulajdonképpen normális, hogy minden átigazolási időszakban rengeteg pletyka kering. Ami engem illet, boldog vagyok a Chelsea-nél. Két fantasztikus szezont töltöttem itt, talán a legjobb időszakát a karrieremnek. Hasonlóan remek idényre számítok most is" - fogalmazott Mata.

A spanyol játékos 2011-ben 26.7 millió euróért érkezett a Valenciától a Stamford Bridge-re. Bajnokok Ligáját, FA-kupát és Európa Ligát nyert eddig a Kékekkel. 2012-ben és idén is az Év játékosának választották. Érdemei ellenére az új menedzser, José Mourinho az eddigi meccseken nem számolt vele stabil kezdőként - a portugál tréner sérüléssel indokolta ezt -, és André Schürrle valamint Willian érkezésével is bonyolulttá vált helyzete.

"Hogy nehéz-e a focira koncentrálnom ilyen spekulációk mellett? Ha minden rendben van a fejedben és hiszel magadban, akkor nem. Az egyetlen, ami vezérel, hogy itt folytassam a pályafutásom, minél nagyobb játékossá váljak, és legalább olyan szezont fussak, mint amilyen az előző kettő volt" - fűzte hozzá a 25 éves, világ-és Európa-bajnok futballista.

[1474175] 2013-09-14 18:30:00 Everton - Chelseax;