Manchester United

Nani nem menekült el az Old Traffordról, 2018-ig hosszabbított

További öt esztendővel, 2018-ig meghosszabbította szerződését a Manchester United portugál szélsője, Nani, akit a nyári átigazolási időszakban számos európai klubbal összeboronáltak. David Moyes menedzser elégedettségének adott hangot a Zöld-foki Köztársaságban született játékos maradását illetően.

"Rendkívül örülök annak, hogy Nani aláírta új szerződését, nagyszerű képességei és tapasztalata rendkívül értékes számunkra. Lenyűgözött azzal, ahogy az edzéseken viselkedik, nagy várakozással tekintek a közös munka elé a következő években" - fogalmazott Moyes a 26 esztendős játékossal kapcsolatban, aki az idei szezonban mindössze 27 percet töltött pályán, a Liverpool otthonában elszenvedett vereség alkalmával csereként állt be.

Nani 2018-ig maradhat Manchesterben

Amint arról a hatharom.com is beszámolt, a 2007-ben a Sporting Lisszabontól érkező villámgyors szélsővel kapcsolatban a holtszezonban több olyan hír is napvilágot látott, miszerint a mellőzöttségre való tekintettel távozik a Vörös Ördögöktől. A történet a francia pontvadászat dúsgazdag újoncával, az AS Monacóval kezdődött, akik kimondottan szélsőt kerestek, de végül nem vásárolták meg Nanit. Következett a Galatasaray, amely 7 millió euróért vitte volna a portugált, de a manchesteriek elutasították a törökök ajánlatát. Sajtóinformációk szerint az AS Roma, valamint a francia bajnok Paris Saint-Germain is szívesen látta volna soraiban az elmúlt idényben mindössze tizenegy bajnokin lehetőséghez jutó futballistát, Nani azonban a hosszabbítás mellett döntött.

"Nagyszerű tapasztalat számomra, hogy a Unitedben játszhatok" - mondta a tavalyi szezonban combsérüléssel is bajlódó középpályás. "Amikor a klubhoz kerültem, elképzelni sem tudtam, hogy milyen sikerekben lesz részem. Annál nagyobb motivációra nincs szükségem, minthogy minden nap olyan klasszis játékosokkal edzhetek, akik éhesek a sikerre. Boldogsággal tölt el, hogy az új menedzser hisz bennem, szeretném segíteni a csapatot."

Az már más kérdés, hogy Ashley Young, Antonio Valencia és a fiatal Wilfried Zaha mellett mennyi lehetőség jut majd Naninak a kezdőcsapatban, de ha az augusztusi sérülése végleg a múlté lesz, talán beverekedheti magát a legjobbak közé. A United három forduló után csupán hetedik a bajnokságban, igaz, már túl van a Chelsea és a Liverpool elleni rangadókon. A Vörös Ördögök következő ellenfele a Crystal Palace lesz.

[1474178] 2013-09-14 13:45:00 Manchester United - Crystal Palacex;