US Open

Lesz svájci az elődöntőben, Murraynek esélye sem volt Wawrinka ellen

megosztom

Meglepetésre a svájci Stanislas Wawrinka jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe a címvédő Andy Murray ellenében.

A skót lassan kezdett a meccsen, de ez tőle nem volt meglepő, ugyanakkor Wawrinka is egy kicsit túl agresszív volt. Legalábbis hasonlóan sok volt a hibája, mint a nyerője, de így is Murray előtt járt egy kicsivel. Ugyanakkor ez az eredményen egy ideig csak annyiban látszott, hogy a svájci többször tudott fogadóként pontot nyerni, mint fordítva.

Először az első szett végén jött ki igazán a különbség, amikor a címvédő hibákat elkövetve közel került a játszma elvesztéséhez. Egy gémen belül hárította sorra a szettlabdákat, de nem tudta lezárni a játékot, végül elvesztette a türelmét, csapkodott és üvöltözött a labdamenetek között, így pedig Wawrinka brékelt, és 6:4-gyel előnybe is került.

Murraynek csak a mérgelődés jutott a negyeddöntőben - Fotó: AFP

A folytatásban annyiban változott a játék, hogy a svájci sokkal kevesebb ki nem kényszerített hibát ütött, mint nyerőt, így óriási fölénybe került. Murray egyszerűen nem tudott koncentrálni, nagyon rosszul adogatott, ezzel pedig a második játszmát még simábban elvesztette, mint az elsőt.

A svájci a harmadikban is tartotta addig látott magas szintjét, első adogatásai mögött minden egyes pontot megnyert, és a másodikak után is tűrhetően hozta a labdameneteket. Murray látszólag egy kicsivel nyugodtabb és pontosabb lett, de ez csak rövid ideig tartott, kétszer is elvesztette a szerváját. Wawrinka utolsó adogatógémjében ugyan ideges volt egy kicsit, de 0-30 után újra helyretette a fejét, és simán lezárta a mérkőzést.

Ezzel karrierje során először jutott Grand Slam-elődöntőbe, ott Novak Djokovics vagy Mihail Juzsnyij lesz az ellenfele. Wawrinka sima győzelme egyébként azt is jelenti, hogy a hatharom.com tippje nem jött be, mivel ekkora meglepetésre mi sem számítottunk, a svájci 135 perc alatt nyert, így bőven alulmúlta az over 167,5 perces tippünket.

US Open
férfi egyes, negyeddöntő
Wawrinka (svájci, 9.)-Murray (brit, 3.) 6:4, 6:3, 6:2 TIPP
 
később:
Djokovics (szerb, 1.)-Juzsnyij (orosz, 21.)
 
Az elődöntőben:
Gasquet (francia, 8.)-Nadal (spanyol, 2.)
Wawrinka-Djokovics/Juzsnyij
megosztom