Utánpótlás

Holman és Adorján hozták a Róth-csapat győzelmét, Kovács súlyosan megsérült

Gyenge első félidő és sokkal jobb második játékrész után legyőzte Bosznia-Hercegovina csapatát a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Kecskeméten.

Lassan és ötlettelenül játszottak a mieink a szünetig, ráadásul védekezésben sem volt összhang. Különösen a jobb oldalon csinálhattak a vendégek, amit akartak, onnan érkezett egy túloldalról belőtt labdára Prcic is a 8. percben, amikor fejjel vezetést szerzett csapatának. (0-1)

Később a szélső egy hatalmas kapufáig és újabb helyzetekig is eljutott, így a fordulásig nagyon rosszul nézett ki számunkra a meccs.

A szünet utáni játék hozott sikert - Fotó: mlsz.hu

Utána azonban Róth Antal pályára küldte Adorján Krisztiánt és Holman Dávidot, ők pedig nagy fordulatot hoztak a játékban. Sokkal magabiztosabban tartották a mieink a labdát, több volt az üresbe futás, Kovácsról sok terhet tudtak levenni, és Holman a centerposztot is remekül megoldotta, amikor kellett. Így nagyszerűen fejelt Szolnoki beadása után az 50. percben a bal felsőbe, majd szépen tette maga elé mellel a labdát és passzolta be a 71. minutumban Kovács indítását követően. A kettő között szögletből Baráth is a hálóba bólintott, így már 3-1-es előnyben voltunk.

A hajrában Kovács István még kiharcolt egy tizenegyest is, azonban nagyon rosszul esett, hordágyon vitték le, és az első, pályaszéli diagnózis szerint eltörhetett a kulcscsontja, azaz a Videoton valószínűleg hosszú ideig nem számíthat rá. A büntetőt Adorján belőtte, ezzel kialakította a 4-1-es végeredményt, így két meccs után 6 ponttal rendelkezik a magyar válogatott.

Fotó forrása: www.mlsz.hu

U21-es Európa-bajnokság
selejtező, 4. csoport
INFO Magyarország - Bosznia-Hercegovina 3-1 (0-1)
gólszerzők: Holman (50., 71.), Baráth (59.), Adorján (84. - büntetőből), illetve Prcic (8.)
 
A mieink felállása: Jova - Szolnoki, Otigba, Kelemen, Baráth - Vécsei, Windecker, Kleinheisler (Adorján, 46.), Radó - Kovács (Bacsa, 84.) - Bese (Holman, 46.)
 
INFO Ausztria-Spanyolország 2-6 (1-4)
 
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Spanyolország 3/1, 3. Ausztria 3/2, 4. Bosznia-Hercegovina 3/2, 5. Albánia 0/3