Női foci

A lányok példát mutattak a fiúknak, tartalékosan is legyőzték Romániát

A keddi 3-2-es győzelem után női labdarúgó-válogatottunk csütörtök délelőtt ismét megmérkőzött Gyulán a románokkal, ezúttal 5-1-re verte a vendégeket - írja a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja.

A vb-selejtező sorozat nyitányát megelőző utolsó előtti felkészülési mérkőzésen Vágó Attila - ígéretéhez híven - szinte teljesen kicserélte a kezdőcsapatot a keddi összecsapáshoz képest. Ezúttal egy még fiatalabb átlagéletkorú magyar válogatott lépett pályára, de a kevésbé rutinos játékosok egy pillanatra sem ijedtek meg a feladattól, és bár az első negyedórában még akadozott a játék, a 22. percben Kaján Zsanett találatával sikerült megszerezni a vezetést. A gól megnyugtatta a csapatot, kezünkbe vettük az irányítást, és ki sem adtuk onnan a mérkőzés végéig.

Ötöt rúgtak lányaink a román válogatottnak - Fotó: mlsz.hu

A második félidőben csereként beállt néhány tapasztalt kulcsemberünk, ami főként támadásban adott nagy lökést az együttesnek, a hajrában újabb mutatkozott meg a fölényünk. Az első meccsen is tarthatatlannak bizonyult csatárduónk ismét elemében volt, a 73. és a 80. percben Vágó Fanni volt eredményes, a 82. és a 89. percben pedig Pádár Anita talált a kapuba. A románok a 85. percben szerzett góljukkal szépítettek valamelyest az eredményen.

"A keddi meccshez képest teljesen új csapattal álltunk fel, mind a tíz mezőnyjátékos más volt, mert kíváncsi voltam arra, hogy a fiatalok közül kik azok, akik nemzetközi meccsen jó teljesítményt tudnak nyújtani" - mondta a találkozó után Vágó Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak. "Örülök, hogy a lehetőséghez jutó játékosok bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak a keretben, ezek után kellemes problémáink lesznek a tétmeccsekre készülő keret kijelölésekor. Az első 15 percben kapkodva játszottunk, de egy gyönyörű szabadrúgásgóllal vezetést szereztünk, és onnantól kezdve az történt a pályán, amit mi akartunk. Akkora különbség talán nem volt a két csapat között, mint amekkorát az eredmény sejtet, mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a kapu előtt viszont sokkal határozottabbak voltunk ellenfelünknél. Nem értékeljük túl a kettős sikert, ahogyan a Balaton Kupán elszenvedett vereségeket követően sem temettem a csapatot, számunkra ugyanis a vb-selejtezők jelentik az igazi kihívást, mindent az első, osztrákok elleni meccsre való felkészülésnek rendelünk alá. Remélem, győzelmeinkkel példát mutattunk a fiúknak a bukaresti meccs előtt, az egész csapat szorítani fog nekik pénteken este, kedden pedig a teljes keret ott lesz a Puskás-stadionban, hogy a helyszínen szurkoljon Egervári Sándor együttesének."

Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Románia 5-1 (1-0)
Magyar gólszerzők: Kaján (22.) Vágó (73., 80.) Pádár (82., 89.)
 
Magyarország: Szőcs Réka (Kovács Klaudia, 77.) - Mosdóczi Evelin, Tóth II Alexandra, Tatai Krisztina, Gál Tímea (Szabó Viktória, 9.) - Fenyvesi Evelin, Tell Zsófia (Pádár Anita, 45.) - Zeller Dóra (Zágor Bernadett, 59.), Palkovics Nóra, Kaján Zsanett (Smuczer Angéla, 45.) - Nagy Dóra (Vágó Fanni, 45.)