Tenisz

Pillanatnyi elmezavar volt Bartoli visszavonulása?

  • VNA

Már nem annyira egyértelmű a wimbledoni bajnok karrierjének befejezése - a francia Marion Bartoli ugyanis szerepet kaphat a Hopman Kupán is.

Általános meglepetést keltett a teniszvilágban a friss wimbledoni győztes Marion Bartoli augusztus közepi visszavonulása.  A francia teniszező élete legnagyobb sikere után néhány nappal jelentette be, hogy állandóan jelen lévő fizikai fájdalmai miatt nem folytatja tovább a teniszt. A francia ex-játékos ettől függetlenül jelen van a US Openen, ahol a francia központú Eurosport szakkommentátoraként dolgozik.

Bartolival a torna előtt is sokat foglalkozott a sajtó, főleg azok után, hogy "soha ne mondd, hogy soha" választ adta a neki sűrűn feltett "Valaha visszatérsz-e még a teniszpályára?" kérdésre. Már ekkor megkezdődtek a találgatások arról, hogy Bartoli már talán meg is bánta hirtelen bejelentését. A legfrissebb hír szerint a 28 esztendős játékos szerepelni fog a januári Hopman Kupán, a nem hivatalos vegyes csapat világbajnokságon. Bartolit eredetileg Jo-Wilfried Tsonga párjaként nevezték a franciák a perthi tornára. A francia L'Equipe című lap úgy tudja, hogy elkezdték ugyan a helyettes keresését a franciák, de Bartoli határozott szándéka után leálltak vele, a wimbledoni bajnok ugyanis jelezte az ausztrál szervezőknek, hogy teljesíti korábbi ígéretét és ott lesz a tornán.

Párizsi sajtóhírek szerint ugyanakkor nem csak a visszatérés kapcsán lehet érdekes Bartoli, hanem azért is, mert állítólag a napokban - egy titkos helyszínen, közeli barátok és ismerősök jelenlétében - meg is házasodott. Angolul tudók megnézhetik Bartoli visszavonulásáról szóló augusztusi bejelentését is, amelyben elhúzódó sérüléseivel magyarázza a komoly és sokakat meglepő döntést. Lehet, hogy menet közben már rájött, hogy mégis hiányzik neki a játék?